Rukomet

Červar: 'Malo me zabrinjavaju neki igrači koji nikako da se oslobode'

Branimir Korać • četvrtak, 16.01.2020.
Červar: 'Malo me zabrinjavaju neki igrači koji nikako da se oslobode'
Foto: Pixsell

Hrvatska je odradila posao protiv Austrije, rutinski je slavila s 27:23 i nije dopustila domaćinu da pobjedu ijednom stavi pod znak upitnika. Ipak, Lino Červar nije bio zadovoljan i imao je dosta prigovora...

Rezultat dobar, pobjeda se piše, ali igra brine Linu Červara. Ona ga nije zadovoljila, posebno u drugom dijelu.

"Rezultatom sam u svakom slučaju zadovoljan. Počeli smo dobro iako smo promašili dosta toga. Zadovoljan sam prvim poluvremenom, ali drugim ne jer smo mislili da se može lako do pobjede. Čeka nas Njemačka koja će se na nama vaditi i zato nisam zadovoljan, nismo bili konstantni, ali ako je ovo pouka za iduću utakmicu, onda dobro. Malo me zabrinjavaju neki igrači koji nikako da se oslobode. Čekam Mamića i Musu u obrani, danas je Mandić bio loš i opušten u obrani, nije bio koncentriran. Dobro da se Šego vratio u utakmicu."

Červar dodaje kako se treba polazati i više inicijative u napadu te da se treba slijediti primjer Cindrića.

"Moramo biti skromni, borbeni i disciplinirani, premalo smo križali u napadu gdje je Cindrić dobro vukao, ali ostali su morali pokazati više dinamike. Nismo dozvolili da razviju igru, Weber je nešto odigrao, Bilyka smo zatvorili i tu smo odradili pola posla. Moramo izvući nedostatke i ispraviti ih."

Slijedi Njemačka.

"Bit će to teža utakmica za Njemačku nego za nas. Ako dobijemo, nismo još u polufinalu, ali smo jako blizu, a zanjih je to utakmica koju moraju dobiti. Ako izgube, onda ozbiljno vise."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!