Rukomet

Kutak za kladioničare: Slovenija izbacuje Islanđane i dalmatinski derbi na Višnjiku

Matej Kačan • petak, 17.01.2020.
Kutak za kladioničare: Slovenija izbacuje Islanđane i dalmatinski derbi na Višnjiku

Petak je već poslovično uvod u bogati vikend kojim često dominira nogomet, zato smo za promjenu iz današnje ponude odlučili izdvojiti dvije košarkaške i jednu rukometnu utakmicu. Ima vremena za zelene travnjake...

Slovenija - Island

Slovenija je u drugi krug rukometnog EP prenijela dva boda iz pobjede protiv Švedske. Danas Slovenci igraju za sebe kvalifikacijsku utakmicu protiv Islanda koji je imao sve u svojim rukama protiv Mađarske, da bi se onda raspao. Ako uzmemo u obzir da Mađarska i Norveška igraju međusobno te da će Švedska najvjerojatnije dobiti Portugal, onda znamo da Slovencima razlika između pobjede i poraza nakon dvije utakmice znači jedno od prva dva mjesta s četiri boda ili upadanje u krug ekipa s po pobjedom i porazom gdje će biti komplicirano isplivati do trećeg mjesta.

S druge strane, Island bi porazom i matematički ispao jer je u drugi krug donio već opisanu izgubljenu utakmicu od Mađarske. Prošli put smo vjerovali Islandu, sada nećemo. Naši susjedi će opravdati status favorita i izbaciti Islanđane.

Prognoza: Pobjeda Slovenije

<Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Slovenije 1.70, remi 10.0, pobjeda Islanda 3.20

Zadar - Split

Domaća HT Premijer liga nam donosi dalmatinski dvoboj između dva velikana domaće košarke. I Zadar i Split pamte bolje dane, ali ovaj dvoboj prijateljskih klubova uvijek donosi posebnu draž. Obje ekipe su prošarane izostancima i ozljedama te pate od teškog rasporeda. Zadar je završio s mini serijom gostovanja na kraju koje je desetkovan muku mučio s Alkarom u Sinju u sklopu Kupa Krešimira Ćosića.

Split je u četvrtak igrao u Sarajevu sa Sparsima te je čupao pobjedu u posljednjoj minuti pa su i Žuti vrlo potrošeni, a igraju drugu utakmicu u 24 sata uz dosta proputovanih kilometara. Tako nijedna ekipa nije u idealnom stanju, a još nisu poznate ni informacije o zdravstvenim biltenima pa ni ne znamo u kakvim će sastavima izaći.

Ipak, Zadar je ove sezone uvjerljiv u domaćoj ligi te bi pobjedom praktički riješio startnu "jedinicu" u regularnoj sezoni, a i u ABA ligi su mnogi favoriti polomili zube u Krešinoj dvorani. Zadar je umoran, ali je Split umorniji pa možemo očekivati da bi domaća ekipa mogla prelomiti utakmicu i otići na veću razliku kako minute budu prolazile, a snaga Splićana kopnila. Ima logike i smisla probati s hendikepom na Zadrane koji je postavljen na 9.5.

Prognoza: Zadar pobjeđuje s 10 poena razlike ili više

Koeficijenti (Supersport): Zadar pobjeđuje s manje od +9.5 1.85, Zadar pobjeđuje s više od +9.5 1.85

Crvena Zvezda - Alba Berlin

Zvezda je zaigrala u boljoj formi i zaredala s četiri pobjede u Euroligi, a onda su joj slijedile dvije domaće utakmice protiv ekipa iz donjeg doma ljestvice pa se smiješila lijepa šansa za povezati čak šest pobjeda u nizu. Zato smo prošli put vjerovali "crveno-belima" protiv Žalgirisa, ali su nas iznevjerili.

Vrijeme je za popravni i drugu utakmicu u nizu kod kuće. U Beograd dolazi berlinska Alba koja je nakon dva poraza usred Grčke iznenadila Olympiacos. Može li Alba napraviti još jedno iznenađenje u gostima u razmaku od tri dana? Nije vjerojatno, a ozbiljna ekipa kakva je Zvezda ove sezone teško si smije dozvoliti dva kiksa kod kuće u nizu, pogotovo jer za vratom pušu Himki koji je svladao Real te Valencia, a u uzlaznoj formi je i Fenerbahče. Za obraniti osmo mjesto Zvezda ovaj susret naprosto mora pobijediti.

Prognoza: Pobjeda Crvene Zvezde

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Zvezde 1.55, produžetak 18.0, pobjeda Albe 3.30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!