Rukomet

Červar: 'Treba nam strpljenje, ne možeš Njemačku dobiti za 10-15 minuta'

Mihaela Bradovski • petak, 17.01.2020.
Červar: 'Treba nam strpljenje, ne možeš Njemačku dobiti za 10-15 minuta'
Foto: Pixsell

Austrija je prošlost i Lino Červar sav je u Njemačkoj. Sljedeći protivnik bit će dosad najteži protivnik za Hrvatsku na ovom Europskom prvenstvu...

Sutra od 20:30 sati hrvatski rukometaši imat će prvu veliku priliku za praktički ulazak u polufinale Europskog prvenstva. Pobjeda protiv Njemačke praktički ih tamo smješta, ali ništa neće biti izgubljeno niti u slučaju poraza.

"Mi smo u psihološkoj prednosti jer oni nemaju prilike za popravak, a mi imamo. Sve je to otvoreno, moramo se dobro koncentrirati jer ćemo imati vrlo moćnog protivnika s dosta kvalitetnih pojedinaca koji igraju u najvažnijim, najvećim klubovima. Na nama je da nastavimo taj trend, to znači da pružimo discipliniranu i taktičku igru, da pokažemo veliku upornost, zalaganje, strpljivost će biti bitna jer ne možeš Nijemce dobiti u 10-15 minuta. Zahtijevat će od naše reprezentacije iznimno veliku borbu, ali i konstantnost kroz cijelu utakmicu. To će biti utakmica u kojoj ne smijemo promašivati šanse i penale. To je utakmica posebnog naboja i bitno je da su naši igrači smireni i nabrijani, ali da racionalno razmišljaju", kaže Lino Červar.

O tom susretu s Njemačkom priča se još od prije početka Prvenstva, nekako se sve karte bacaju na tu utakmicu i to ne samo s hrvatske već i s njemačke strane.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!