Zimski sportovi

Mayeru superkombinacija u Wengenu, Pinturault sjajnim slalomom do drugog mjesta

Matej Kačan • petak, 17.01.2020.
Mayeru superkombinacija u Wengenu, Pinturault sjajnim slalomom do drugog mjesta

Završena je druga superkombinacija sezone koja je bila na rasporedu u Švicarskom Wengenu. Prvo mjesto je osvojio Austrijanac Matthias Mayer, dok su s njim na postolju dvojica Francuza...

Hrvatski ljubitelji skijanja dobro poznaju Wengen i superkombinaciju u njemu jer je to skijalište i utrka poznato kao drugi dom Ivice Kostelića. No današnja utrka je prošla bez hrvatskih predstavnika pošto Filip Zubčić nije ni startao, a prvo je mjesto pripalo austrijsko predstavniku Matthiasu Mayeru.

Mayer je pobijedio zahvaljujući sjajnom spustu koji je odvozio za 1:41.40, dok je u slalomu imao peto vrijeme s 51.05 što je bilo dovoljno za ukupni rezultat od 2:32.45 i prvo mjesto. Na drugo mjesto je sa 17. nakon spusta skočio Alexis Pinturault koji je maestralnim slalomom od 49.44 anulirao slabiju prvu vožnju i završio s tek sedam stotinki zaostatka za vodećim.

Slalom je bio blagonaklon još jednom Francuzu, a to je Victor Muffat-Jeandet koji je nakon spusta bio 12. sa sekundom i 33 stotinke zaostatka za Mayerom, a dobrom drugom vožnjom j skočio na treće mjesto i zaokružio postolje.

Prvih pet su zatvorili Švicarac Meillard koji se drugim vremenom slaloma također popeo za 16 mjesta te Riccardo Tonetti koji je odvozio dvije solidne vožnje pa je u spustu bio sedmi, a u slalomu šesti.

U poretku za mali globus u superkombinaciji je vodeći Pinturault koji je prvom mjestu pridodao i ovo drugo pa je na 180 bodova, dok ga sa 112 prati Norvežanin Kilde. Francuz je danas ostvario trostruki uspjeh jer je s ovih 80 bodova zasjeo i na prvo mjesto ukupnog poretka za Veliki kristalni globus na kojem je preskočio Henrika Kristoffersena.

Svjetski skijaški kup (M), Wengen, superkombinacija:
1. Matthias Mayer (AUT) 2:32.45
2. Alexis Pinturault (FRA) +0.07
3. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +0.67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!