Vodeni sportovi

Slovačka nije bila težak zalogaj, Barakude s autoritetom direktno u četvrtfinale

Matej Kačan • subota, 18.01.2020.
Slovačka nije bila težak zalogaj, Barakude s autoritetom direktno u četvrtfinale
Foto: Pixsell

Hrvatska muška vaterpolo reprezentacija je 16:4 pobjedom protiv Slovačke završila prva u skupini A te se direktno plasirala u četvrtfinale Europskog prvenstva...

Nakon velikog vodstva i opuštanja protiv Crne Gore, hrvatski vaterpolisti nisu dopustili isto u susretu protiv Slovačke koji je brzo poprimio revijalni karakter. Barakude su brzo slomile slovački otpor te su bez puno muke slavile sa 16:4.

U prve četiri minute pogodaka nije bilo, a golijadu otvara Maro Joković iz peterca na polovici prve četvrtine. Do kraja prvih osam minuta već je 3:0, a strijelci su Lovre Miloš iz lijepe tranzicije te iskusni Andro Bušlje koji je lijepo uplivao na poziciju centra i pogodio za vodstvo od tri pogotka nakon prve dionice.

Slovaci su prvi postigli pogodak u drugoj četvrtini jer Juraj Zatović nakon minute zabija za 3:1, ali je kontra Hrvata uz Bušljina uplivavanja na centra funkcionirala sjajno pa Miloš i Lončar pogađaju iz kontri, a Bušlje nastavlja trpati pa je na poluvremenu velikih 7:2.

Drugo poluvrijeme otvara opet sjajni Bušlje na asistenciju Jokovića i to opet nakon uplivavanja za 8:2, a onda i Fatović ulazi na listu strijelaca za 9:2 sretno od bloka. Postigli su i Slovaci još pogodak, ali Bušlje i Benić nemilosrdno dižu prednost na 11:3.

Četvrtu četvrtinu s dva uzastopna gola otvara Luka Lončar koji podiže rezultat na 13:3 i velikih 10 pogodaka razlike. Sve do kraja je bilo odrađivanje posla uz minimalnu potrošnju pa Hrvatska ide dalje s pobjedom od 16:4. Bušlje je postigao pet golova, dok su Lončar i Miloš postigli po tri.

Hrvatska je s maksimalne tri pobjede završila prva u skupini A pa će preskočiti osminu finala. To Barakudama donosi četiri dana odmora prije važne utakmice u četvrtfinalu.

Vaterpolo (M), EP, skupina A:
Hrvatska - Slovačka 16:4

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!