Vodeni sportovi

Tucak: 'Ovo je dobra opomena' Bušlje: 'Ostvarili smo primarni cilj'

Jan Šneler • četvrtak, 16.01.2020.
Tucak: 'Ovo je dobra opomena' Bušlje: 'Ostvarili smo primarni cilj'

Iako je Hrvatska svladala Crnu Goru i osigurala četvrtfinale Europskog prvenstva u vaterpolu, izbornik Ivica Tucak morat će poraditi na koncentraciji svojih izabranika...

Sjajna igra Hrvatske i vrhunska partija protiv Crne Gore, barem u prve tri četvrtine, mogla je ostati u sjeni jednog nedopustivog pada koncentracije u posljednjih osam minuta. Sve su imale Barakude, vodile s 10:5, ali umalo su propustile slaviti. Crnogorci su došli do izjednačenja i čak napada za vodstvo.

"Dobro da se ovo desilo i da se unatoč tome dobila utakmica, dobro ćemo je izanalizirati. Dogodio nam se pad koncentracije misleći da je utakmica gotova i riješena, a u sportu toga nema. Prema tome ovo je jedna dobra opomena da nema završene utakmice dok sudac ne zazviždi kraj. Ja sam to i rekao igračima na sastanku, krajnji fokus nam mora biti pobjeda nakon ukupne 32. minute igre", rekao je Tucak za službene stranice Saveza.

Izbornik dodaje kako je prvotni cilj ostvaren, a to je bilo četvrtfinale. Iz ove utakmice puno toga dobroga može izvući, a svakako treba istaknuti vratara Marka Bijača koji je skupio 12 obrana. S izbornikom se slaže kapetan Andro Bušlje koji ističe da im se ovakav pad ne smije više dogoditi.

"U posljednjoj četvrtini pomislili smo da je utakmica gotova, da samo još treba proći tih posljednjih osam minuta. No ekipa Crne Gore je pokazala da se sve može stići kada se grize do kraja, pa tako i pet razlike protiv nas. Na sreću na kraju smo zabili i taj pobjednički gol i ostvarili naš primarni cilj", dodao je kapetan.

Hrvatsku za dva dana očekuje susret protiv Slovačke koji će biti prilika da se dodatno odmore najbolji i najumorniji jer utakmica nema rezultatskog značaja. Nakon toga slijedi odmor od četiri dana i četvrtfinale protiv boljeg iz ogleda drugoplasirane momčadi iz skupine D te trećeplasirane iz skupine B. Po svemu sudeći to bi trebale biti Grčka ili Nizozemska, odnosno najvjerojatnije Grčka. Prolazan pobjednik koji bi Hrvatskoj mogao donijeti novi "klasik" u polufinalu protiv Srbije.

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!