Rukomet

Prokop: 'Hrvatska je stvarno vrhunska reprezentacija s brojnim igračima koji su svjetska klasa'

Branimir Korać • subota, 18.01.2020.
Prokop: 'Hrvatska je stvarno vrhunska reprezentacija s brojnim igračima koji su svjetska klasa'
Foto: Pixsell

Njemački izbornik Christian Prokop očekuje jako tešku utakmicu, ali vjeruje u svoje igrače te ga samopouzdanjem puni nastup protiv Bjelorusije...

Hrvatski protivnik u drugom kolu druge faze Europskog prvenstva, Njemačka, dolazi s pobjedom protiv Bjelorusije i porazom od Španjolske. Christian Prokop traži od svojih igrača punu koncentraciju i veliku borbenost.

"Puno je posla pred nama. Mogu tražiti puno od igrača, ali oni su ti koji moraju znati što im je činiti. Želimo ponuditi borbu kroz svih 60 minuta, a imat ćemo šanse samo ako budemo cijelim tijekom susreta vrhunski u obrani s vratarima na visokoj razini, trebat će nam šampionski mentalitet", kaže Prokop.

Prokop je bio jako zadovoljan odrađenim protiv Bjelorusije, a tu je istaknuo i Tima Kasteninga koji je odigrao jako dobro.

"Bio sam impresioniran s kakvom smo ozbiljnošću igrali svih 60 minuta. To nije bio slučaj u prvoj fazi natjecanja. Kod Kasteninga niti ne vidite da mu je to prvi turnir, uopće ne pokazuje nervozu, na sve reagira vrlo brzo i konstantan je. Plan koji smo imali za taj susret je funkcionirao. Dva boda su važna, ali još važniji je dojam koji smo ostavili."

Prokop je svjestan kako će Hrvatska imati veliku podršku navijača na tribinama.

"Bio je užitak igrati dosadašnje susrete pred tolikim brojem navijača, a u subotu očekujem još intenzivniju atmosferu s dva vrlo glasna navijačka tabota. Bit će emotivno i jako vruće."

Hrvatsku vrlo cijeni i očekuje jako tešku utakmicu.

"Hrvatska je stvarno vrhunska reprezentacija s brojnim igračima koji su svjetska klasa i dobro se predstavila u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva. Jako dobro je uigrana, ima vrlo brz protok lopte i trojicu fantastičnih playmakera u Karačicu, Cindriću i Duvnjaku kao i Stepančića sa sjajnim šutom. Osim toga i pivoti su vrlo snažni. Kao i prošle godine na Svjetskom prvenstvu, odlučit će momčad. Ono što se događalo u nedavnim prijateljskim utakmicama nešto je o čemu ne trebamo previše razmišljati, ovo je nešto sasvim drugo. Pružit će nam teških 60 minuta, a s obzirom na važnost utakmice, bit će još teže."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!