Rukomet

Islandski izbornik: 'Nitko nije odigrao tako dobru obranu protiv Portugala kao mi'

Branimir Korać • nedjelja, 19.01.2020.
Islandski izbornik: 'Nitko nije odigrao tako dobru obranu protiv Portugala kao mi'

Island je stigao do vrlo važne, vitalne pobjede 28:25 protiv Portugala. Na taj način ostao je u igri za prolazak u polufinale u vrlo izjednačenoj i zanimljivoj skupini...

Island su mnogi bili spremni otpisati, ali Islanđani su pokazali kako su spremni boriti se do kraja. Iako je Portugal dosad pokazao puno, iznenadio neke velikane, ovdje je poražen 28:25.

"Jako sam zadovoljan zbog našeg momčadskog nastupa i ponosan sam na igru svoje momčadi", odmah je poručio Gudmundur Gudmundsson.

Islandski stručnjak jako dobro je pripremio utakmicu protiv Portugala i znao je gdje prijeti najveća opasnost.

"Od petka smo u glavi imali samo Portugal i jako dobro smo se pripremili za ovu utakmicu. Naša obrana odradila je sjajan posao od prve minute i vratar je bio također na visokoj razini. Možemo reći kako je naš plan utakmice funkcionirao gotovo savršeno. Napad je bio dobar i discipliniran cijelo vrijeme, pronalazili smo prava rješenja na njihovu obranu. U drugom poluvremenu ostali smo čvrsti čak i u trenucima kada su napravili sve da bi se vratili u utakmicu", ističe Gudmundsson.

Portugal je mnogima dosad stvorio probleme, ali Island je odgovorio odličnom obranom, posebno šest na sedam.

"Jako sam zadovoljan kako smo reagirali u tim situacijama, nijedan portugalski protivnik na ovom turniru nije tako dobro odgovorio kao mi. Moramo biti svjesni da je taj Portugal svladao Švedsku s deset golova razlike, svladao je i Francusku te potvrdio koliko je sjajna momčad. Jako sam zadovoljan kako smo se postavili i kako smo odradili ocu utakmicu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!