Rukomet

Dujšebaev: 'Obrana i vratari omogućuju nam dobru igru i u napadu'

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.01.2020.
Dujšebaev: 'Obrana i vratari omogućuju nam dobru igru i u napadu'

Hrvatska je osigurala svoje mjesto u polufinalu Europskog prvenstva, a još se čeka na drugog putnika iz skupine I. Španjolska je vrlo blizu osiguranja mjesta u polufinalu, a za to joj treba pobjeda protiv Bjelorusije...

Španjolska u trećem kolu skupine I igra protiv Bjelorusije. U tom susretu može osigurati mjesto u polufinalu, ali si može i zakomplicirati živoot. Alex Dujšebaev traži pobjedu kako bi sve bilo lakše.

"Znamo da je to utakmica koja nas matematički šalje u polufinale Europskog prvenstva, to nam je i cilj. Ići ćemo po pobjedu, ne smijemo se opustiti", ističe Dujšebaev.

Španjolski reprezentativac smatra kako je obrana dosad pokazala najviše.

"Istina je da igramo dobro u svim fazama igre, ali posebno u obrani i na golu gdje Rodrigo Corrales i Gonzalo Perez de Vargas odrađuju jako dobar posao. Upravo zbog toga lakše nam je igrati u napadu."

Dujšebaev poznaje Bjeloruse i zna otkud prijeti najveća opasnost.

"Bit će to komplicirana utakmica jer je Bjelorusija reprezentacija koja ima nekoliko različitih opcija igre. To je momčad koja igra jako dobro s Karaljokom na pivotu, ali ima i jako dobre vanjske igrače poput Kulješa. Obrana će biti svakako ključ, tu moramo biti pravi."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!