Rukomet

Pereira nakon poraza od Islanda: 'Pravila nisu jasna i mrzim ovaj sport u tom dijelu'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.01.2020.
Pereira nakon poraza od Islanda: 'Pravila nisu jasna i mrzim ovaj sport u tom dijelu'

Portugal nije uspio doći do pobjede protiv Islanda, vrlo loše otvaranje susreta skupo ga je stajalo, priznaje i izbornik Paulo Pereira...

Portugalci su puno očekivali od dvoboja protiv Islanda, ali Islanđani su ih pročitali i odlično su odradili posao. Svjestan je toga i izbornika Paulo Pereira.

"Već u devetoj ili desetoj minuti bilo je 7:1, vrlo loše smo ušli u utakmicu i platili smo za to. Volim ovaj sport, ali ponekad ga i mrzim jer pravila nisu posve jasna. Postoje stvari koje nisu razumljive, ali to je to što imamo. Na kraju je ipak bitno tko je bio bolji, a Island je zaslužio pobjedu. Nismo igrali dobro sedam na šest kao što inače igramo, vratili smo se igri šest na šest u čemu smo izgledali dobro, ali taj loš ulazak u utakmicu bio je preskup."

Pereira nije išao u detalje što ga je točno zasmetalo oko pravila, vjerojatno je problem u samom kriteriju.

"Pravila nisu jasna i mrzim ovaj sport u tom dijelu. Još je dosta ljudi koji razmišljaju poput mene, pravila nisu striktna i mogu se interpretirati kako želite."

Loš ulazak u utakmicu kao problem je isticao i Rui Silva.

"Naš start nije bio dobar, krenuli smo u vrlo sporom ritmu i to je omogućilo Islandu da stvori značajniju razliku. Nedostajalo nam je ideje u napadu i tu je Island došao do velikog broja laganih golova."

Portugalce je sustigao umor, ali neće se predati.

"Stvorili su nam puno problema, inzistirali na igri jedan na jedan i onda nas je sustigao umor. Ovo je natjecanje s puno utakmica u kratko vrijeme i imamo i fizičkih i mentalnih problema, ali ovdje smo se došli boriti i borit ćemo se i u naredne dvije utakmice."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!