Tenis

Borna Ćorić daleko od prave forme, Sam Querrey lakoćom ga svladao

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.01.2020.
Borna Ćorić daleko od prave forme, Sam Querrey lakoćom ga svladao

Borna Ćorić oprostio se od Australian Opena već u prvom kolu. Amerikanac Sam Querrey slavio je bez ikakvih problema u tri seta čime je Ćorič nastavio niz negativnih rezultata...

Nakon što je pobijedio Dominica Thiema na ATP Cupu, činilo se da će Borna Ćorić dobro ući u sezonu i početi povezivati dobre nastupe. Međutim to je bilo kratkog vijeka, Nakon te pobjede ušao je u niz poraza i nikako se iz njega ne može izvući.

Pobjeđivali su ga Hubert Hurkacz i Diego Schwartzman lakoćom, zatim je izgubio i od Grigora Dimitrova na ekshibiciji da bi sada izgubio i od Sama Querreyja također dosta lako.

Već od prvog seta Marin je bio u problemima i nije izgledao raspoložen. Dvije break lopte spasio je već u drugom gemu da bi kod 3:2 ipak izgubio servis. U tom gemu izvukao se iz 0:40, ali Querrey je došao do još dvije break prilike, drugu je i iskoristio te nakon toga otišao do seta sa 6:3.

U drugom setu Borna je odmah u prvom gemu izgubio servis, ali vratio se na 2:2. Međutim kratko je bio u igri, Querrey je odmah stigao do 0:40 i mirno je dovršio posao.

Borna je bio vrlo nervozan i ljut na sebe zbog tako olakog ulaska u minus, ali to mu nije pomoglo da se podigne.

Treći set donio je ravnopravnu igru do same završnice gdje Borna kod 4:4 gubi servis i Querrey rutinski završava meč.

Na kraju 18 aseva Amerikanca i realizacija break lopti 4/10. Querrey je imao 36 winnera i 19 neprisiljenih pogrešaka, a Borna 20 winnera i 30 neprisiljenih.

Australian Open, prvo kolo:
Sam Querrey (SAD) - Borna Ćorić (Hrvatska, 25) 6:3, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!