Rukomet

Červar: 'Odigrali smo koliko je trebalo, neki su se baš istaknuli, mogu biti zadovoljan'

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 20.01.2020.
Červar: 'Odigrali smo koliko je trebalo, neki su se baš istaknuli, mogu biti zadovoljan'
Foto: Pixsell

Hrvatska je stigla i do šeste pobjede na ovom Europskom prvenstvu, ovaj put svladala je Češku s 22:21. Hrvatska je tako ostala na stopostotnom omjeru, a priliku su ovdje dobili mlađi igrači...

Hrvatska je upisala pobjedu protiv Češke 22:21, a Lino Červar na kraju je bio zadovoljan. Cilj je ispunjen.

"Zadovoljan sam, odmorili smo glavne igrače, oni koji su manje igrali bili su dobri, pobijedili smo i osnovni zadatak je ispunjen. Mlađi su imali priliku igrati, cijelu utakmicu smo držali pod kontrolom. U određenom trenutku imali smo nepotreban pad. Obrana je ključna, ali napad ne smije gubiti lopte nepotrebno. Odigrali smo koliko je trebalo, neki su se baš istaknuli, mogu biti zadovoljan. Svi su važni i oni koji su danas igrali"

Ti takozvani rezervisti su preuzeli odgovornost i odradili su cijelu utakmicu što je vrlo važno.

"Važno je, oni su preuzeli odgovornost da odigraju do kraja. Probali smo s njima i obranu 6-0 koju nismo previše igrali. Probali smo malo i mijenjati za tu plitku obranu uz sve možda u određenom trenutku nedostatke, ali kada se sve uzme u obzir, spustili smo Češku na 21 gol, odigrali smo dobro i borbeno, publika je zadovoljna, a i mi. Za dva dana opet ćemo nastupiti kompletni i probat ćemo nastaviti niz protiv Španjolske."

Ašanin je dobro iskoristio priliku, jednako kao i još neki igrači.

"Upravo što sam htio, Ašanin je živnuo i dobio samopouzdanje, u prvom poluvremenu raspucani Mamić i u obrani jako dobar Brozović, Marić je igrao duže, pokušali smo razigrati one koji manje igraju da uđu u ritam."

Protiv Španjolske neće biti lako, ali Hrvatska će ići po pobjedu.

"Mi želimo prvo mjesto, želimo nastaviti naš niz, ali moramo razmišljati o igri, ona je bitna, kvalitetna igra donosi rezultat. Pokušat ćemo dati sve od sebe da iz te priče izađemo kao pobjednici."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!