Košarka

Double-double Šakića u pobjedi Lietkabelisa, Krajina i Riga teško poraženi

Petar Jenjić • utorak, 21.01.2020.
Double-double Šakića u pobjedi Lietkabelisa, Krajina i Riga teško poraženi
Foto: Pixsell

Danas je odigrana nekolicina utakmica 12. kola košarkaške Lige prvaka u kojima su igrali i hrvatski igrači. Najviše se istaknuo Željko Šakić koji je upisao double-double u pobjedi Lietkabelisa...

Osmi poraz u Ligi prvaka upisao je Mornar koji je na gostovanju kod Peristerija izgubio sa 72:67. Domaćin je vodio gotovo svih 40 minuta, a imao je i 17 razlike. Iako su gosti stigli do minimalnog vodstva u posljednjoj dionici, domaćin je sačuvao prednost.

Do pobjede ga je predvodio Yanick Moreira sa 16 poena i šest skokova. Kod gostiju je Sead Šehović ubacio 21 poen. Damir Markota ostao je bez poena (0/1 za dva, slobodna bacanja 0/2), uz četiri skoka i jednu asistenciju za 20 i pol minuta u igri.

Pobjedama se vratio Lietkabelis koji je slavio na gostovanju kod Toruna sa 85:81 i tako stigao do pete pobjede sezone. Nijedna momčad tijekom susreta nije imala više od devet koševa prednosti, a gosti su tijekom posljednje četvrtine stalno bili u vodstvo, iako je Torun konstantno prijetio.

Paulius Valinskas s 19 poena i šest skokova predvodio je goste do pobjede, dok je Željko Šakić dodao 11 poena (2/7 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 4/4), šest skokova i deset asistencija za 33 minute u igri.

Nymburk je napravio dobar posao protiv Nižnji Novgoroda kojeg je na domaćem terenu svladao sa 76:72. Nakon prvih 20 minuta zaostajao je osam razlike (51:43), da bi u nastavku dopustio tek 21 poen.

Deishuan Booker s 22 poena predvodio je Nymburk, Roko Rogić dodao je dva poena (0/1 za dva, slobodna bacanja 2/2) i jednu asistenciju za četiri minute u igri. Michael Jenkins predvodio je goste s 25 poena.

Bamberg je stigao do svoje šeste pobjede u sezoni na domaćem terenu, nakon što je potpuno pregazio VEF Rigu s 91:53. Po 13 poena u pobjedu su ugradili Darion Atkins i Assem Marei. Kod gostiju se nitko posebno nije istaknuo, a Kristijan Krajina dodao je šest poena (3/11 za dva), 11 skokova i tri asistencije.

Anwil kojeg vodi Igor Miličić upisao je treći uzastopni poraz, a sedmi ukupno ove sezone. Poljska momčad večeras je poražena na gostovanju kod Antwerp Giantsa sa 99:87. Domaću momčad do pobjede je doveo Ibrahima Fall Faye s 24 poena i sedam skokova, dok su kod gostiju 21 poen ubacili Ricky Ledo i Tony Wroten.

Liga prvaka, 12. kolo:
Peristeri - Mornar 72:67
Torun - Lietkabelis 81:85
Bamberg - VEF Riga 91:53
Antwerp Giants - Anwil Wloclawek 99:87

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina22.01.2020. u 09:52
    Niste opisali Šakićev učinak
    pikepiletina