Košarka

Tijesne završnice u Eurokupu, Darušafaka nanijela Partizanu prvu poraz

Petar Jenjić • utorak, 21.01.2020.
Tijesne završnice u Eurokupu, Darušafaka nanijela Partizanu prvu poraz

Odigrane su četiri utakmice trećeg kola TOP-a 16 Eurokupa u kojima smo vidjelo nekoliko tijesnih završnica, a turska Darušafaka nanijela je prvi poraz Partizanu u ovoj fazi...

Prvi poraz u TOP-u 16 ove sezone upisao je Partizan od kojeg je bolja bila Darušafaka sa 65:63. Za vodstvo turske momčadi 65:62 zabio je Browne. Nakon što je Partizan pogodio jedno slobodno bacanje, a domaćin napad, Zagorac je pokušao ubaciti tricu za pobjedu, no nije pogodio.

Berk Demir predvodio je Darušafaku do pobjede s 13 poena, dok su po 13 poena kod gostiju ubacili Rade Zagorac, Marcus Paige i James McAdoo.

Drugu pobjedu upisala je Venezia koja je u gostima svladala Promitheas sa 70:68. U dramatičnoj završnici gosti su bili polovični s linije slobodnih bacanja. Domaćinu je ostalo nešto više od deset sekundi, ali Babb nije bio precizan za tricu na drugoj strani.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Mitchell Watt sa 17 poena, dok je domaćina predvodio Octavius Ellis s 21 poenom i devet skokova.

U dvoboju skupine H do pobjede stigla Unicaja koja je slavila u gostima kod MoraBanc Andorre. Momčad iz Malage prednost je u završnici zadržala s linije slobodnih nacanja, a konačan rezultat tricom u završnici postavio je domaćin.

Pobjedničku momčad predvodio je Josh Adams koji je susret zaključio s 22 poena i pet asistencija. Clevin Hannah s 21 poenom bio je najbolji kod Andorre.

Do drugog slavlja stigla je i Virtus Bologna koja je sa 73:67 bila bolja od Trenta. Goste je do pobjede predvodio Miloš Teodosić s 23 poena i pet asistencija, dok je najbolji kod domaćina bio Toto Forray s 24 poena.

Eurokup TOP 16, 3. kolo:
Darušafaka - Partizan 65:63
Promitheas - Venezia 68:70
MoraBanc Andorra - Unicaja 88:92
Trento - Virtus Bologna 67:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!