Tenis

Marin Čilić u dramatičnom susretu u pet setova do trećeg kola Australian Opena!

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.01.2020.
Marin Čilić u dramatičnom susretu u pet setova do trećeg kola Australian Opena!

Marin Čilić igrat će u trećem kolu Australian Opena! Čilić je odigrao vrlo dobar meč protiv opasnog Francuza Benoita Pairea i izborio je prolaz u treće kolo kroz pet setova...

Ako se po jutru dan poznaje, ovo bi trebala biti bolja godina za Marina Čilića od one mizerne 2019. Upisao je novu pobjedu, svladao je i Benoita Pairea te mu je i dalje jedini poraz u ovoj godini onaj s ATP kupa protiv svoje "crne mačke" Guida Pelle.

Čilić je znao da ga protiv Pairea očekuje težak i napet dvoboj bez obzira što je dobio zadnja četiri međusobna dvoboja. Francuz je uostalom igrač koji je na rubu Top 20 i već kao takav je vrlo neugodan.

Paire je ovdje prvi došao do breaka i poveo s 2:1 u prvom setu, međutim nakon toga tri puta zaredom gubi svoj servis, Čilić osvaja pet gemova u nizu i uzima prvi set sa 6:2.

Marin je i u drugom setu bio bolji te je poveo s 5:2 i imao priliku doći do 2-0 u setovima što bi psihološki sigurno imalo utjecaja na Pairea koji je i u prvom kolu igrao pet setova. Međutim Francuz je na Čilićevom servisu za set reagirao dobro i izjednačio na 5:5. Otišlo se u tie-break gdje je Paire bio uspješniji s 8:6.

Čilić je pao u trećem setu u završnici čime je Paire poveo s 2-1 u setovima i činilo se da je Marin u problemima. Međutim rani break u četvrtom setu vratio ga je u život. Do kraja seta odigrao je jako dobro i sa 6:1 izborio peti set.

U petom setu obojica su čvrsto držali svoj servis i odluka je pala u produženom tie-breaku koji se igra u Australiji. Tu je Čilić potpuno dominirao i odnio pobjedu s 10:3.

Marin je uz 67 posto ubačaja prvog servisa pogodio 17 aseva, realizirao je šest od deset break lopti dok je Paire imao 30 aseva i 83 posto osvojenih poena nakon prvog servisa. Čilić je pogodio 59 winnera i imao 38 neprisiljenih pogrešaka dok je Paire pogodio 63 winnera, ali imao i 51 neprisiljenu.

U trećem kolu igrat će protiv Michaela Mmoha ili Roberta Bautiste Aguta.

Australian Open, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska) - Benoit Paire (Francuska, 21) 6:2, 6:7(6), 3:1, 6:1, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!