Rukomet

Ivandija: 'Španjolsku treba više shvatiti kao utakmicu pripreme za ono što dolazi'

Branimir Korać • srijeda, 22.01.2020.
Ivandija: 'Španjolsku treba više shvatiti kao utakmicu pripreme za ono što dolazi'
Foto: Pixsell

Hrvatska protiv Španjolske igra za prvo mjesto, ali ne treba razmišljati tko će doći u polufinalu jer je u drugoj skupini još uvijek sve otvoreno. Silvio Ivandija tvrdi kako treba gledati samo sebe...

Silvio Ivandija bivši je hrvatski reprezentativac, bio je i pomoćnik Line Červara, a sada je izbornik juniorske reprezentacije. Mogućnosti i Hrvatske i Španjolske poznate su mu jako dobro.

"Ovo je utakmica za prvo mjesto, svakako je hendikep ako ne mogu igrati Cindrić jednima i Fernandez drugima, ali siguran sam da imamo dovoljno širine da se problemi ne primijete u igri. Momčad će biti pod dobrim nabojem, ali mislim da tu utakmicu trebamo više shvatiti kao utakmicu pripreme za ono što dolazi", kaže Ivandija za Sportnet.

Tu je u pravu u potpunosti, u drugoj skupini još je sve moguće i Norveška koju se želi izbjeći može biti i prva i druga.

"Nema kalkulacija, mora se misliti samo na sebe. Treba tako ući u utakmicu i sve će biti u redu."

Kako će se Španjolska snaći protiv hrvatske obrane?

"Sigurno je da je ta zona 5-1 jako nepredvidljiva s Duvnjakom naprijed, a Španjolska je ekipa koja pronalazi rješenja na našu zonu. Odlični su tehničari i taktičari i možda ćemo neko vrijeme igrati i sa 6-0."

Zna se tko su najopasniji Španjolci.

"Svakako Entrerrios kojem je najvažnije da je zdrav. On je odličan, ima individualno i taktičko znanje. Najopasniji je po meni Dujšebaev kojeg ćemo morati posebno paziti, a tu su i vrlo brza krila. Očekujem tešku utakmicu u svakom slučaju."

Hrvatska nije dobila dozvolu za dolazak u Stockholm odmah nakon ove utakmice, a zakinuta je i Mađarska koja igra odmah u prvom terminu nakon što je sinoć igrala u zadnjem.

"Niz nerazumljivih poteza EHF-a koji uopće ne vodi brigu o igračima koji su ovdje došli iz Lige prvaka i najjačih klubova. Mađarima je to ključna utakmica koja praktički odlučuje o prolazi, srećom mi nismo imali takav režim."

Ivandija ne očekuje nikakve kalkulacije kod Norvežana i zato daje prednost Mađarskoj nad Slovenijom. "Norveška nije reprezentacija koja će kalkulirati i ići će sigurno na sto posto. Mađarska ima taj break sa Slovenijom i može ga iskoristiti. Slovenija igra kasnije i imat će ogromnu motivaciju, bit će joj teško, ali ne i nemoguće. Ipak mislim da je prednost na strani Mađarske."

Najugodnije iznenađenje?

"Portugal koji je u zadnjih godinu i pol počeo pokazivati sjajne stvari. Veliko iznenađenje nastupom, diže se i uskoro bi mogao biti među osvajačima medalja."

Najveće razočaranje?

"Švedska, Francuska i Danska, Nitko nije očekivao da neće biti niti blizu medalja. Francuzi su ipak najveće razočaranje, oni su ti koji stalno imaju vrhunske igrače u najvećim klubovima, svima nam je neshvatljivo što se s njima dogodilo. S obzirom da sada slijede Olimpijske igre, očekujem da će tamo biti opet pravi i među osvajačima medalja."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!