Tenis

U trećem kolu Australian Opena ispale Serena i Wozniacki, mlada senzacija šokirala i Osaku

Matej Kačan • petak, 24.01.2020.
U trećem kolu Australian Opena ispale Serena i Wozniacki, mlada senzacija šokirala i Osaku

Kompletirano je treće kolo Australian Opena u ženskoj konkurenciji, a vidjeli smo nekako velikih iznenađenja...

Domaća predstavnica i prva igračica svijeta Asleigh Barty nije imala problema protiv Kazahstanke Elene Ribakine. Barty je suparnici dopustila pet gemova te je za sati 20 minuta prošla u osminu finala sa 6:3 i 6:2. U osmini finala će se susresti s Amerikankom Alison Riske koja je nakon izgubljenog prvog seta preokrenula Juliu Goerges sa 7:6 i 6:2.

Neugodno iznenađenje je doživjela Caroline Wozniacki koja je za nešto više od dva sata igre ispala od 78. igračice svijeta, Tunižanke Ons Jabeur. Jabeur je za prolaz bila dovoljna dobra igra u prvom i trećem setu koje je dobila s po 7:5, a među 16 će igrati protiv Kineskinje Qiang Wang koja je priredila najveće iznenađenje svladavši legendarnu Serenu Williams s 2:1 u setovima.

Wang je za prvi set bio dovoljan break pri rezultatu 4:4, dok je prednost breaka imala i u drugom setu. No Williams je vratila set u ravnotežu, a onda je u trinaestoj igri izjednačila na 1:1. Činilo se da ćemo i u trećem setu gledati tie-break, a onda je Wang u 12. gemu opet "brejkala" Williams i šokirala teniski svijet.

Iznenađenje nije dozvolila Petra Kvitova koja je s autoritetom dozvolila Ekaterini Aleksandrovoj tek tri gema te sa 6:1 i 6:2 ide u osminu finala. Osmu igračicu svijeta je pomazio ždrijeb pa će u osmini finala igrati protiv Grkinje Marije Sakkari koja je s dva puta po 6:4 iznenadila 11. igračicu svijeta, Amerikanku Madison Keys. Sakkari je u svakom setu izgubila servis, ali je istom mjerom Amerikanki uzvratila dva puta te zasluženo ide dalje.

Posljednji par osmine finala su kompletirale dvije Amerikanke. Petnaestogodišnja senzacija Cori Gauff je za tek sat vremena deklasirala četvrtu igračicu na WTA listi, Naomi Osaku. Gauff je za prvi set bio dovoljan jedan break, dok je u istom ritmu ušla i u drugi set. No Osaka odmah vraća break i vraća se u meč, ali je mlađahna Amerikanka po drugi put oduzela servis favoritkinji i ide u osminu finala.

Tamo će igrati protiv sunarodnjakinje Sofije Kenin koja je dugo lomila žilavu Shuai Zhang, da bi je ipak uspjela nadvisiti za nešto više od dva sata tenisa i 7:5, 7:6.

Australian Open (Ž), 3. kolo:
A. Barty - E. Ribakina 6:3, 6:2
O. Jabeur - C. Wozniacki 7:5, 3:6, 7:5
Q. Wang - S. Williams 6:4, 6:7, 7:5
P. Kvitova - E. Aleksandrova 6:1, 6:2
M. Sakkari - M. Key 6:4, 6:4
A. Riske - J. Georges 1:6, 7:6, 6:2
C. Gauff - N. Osaka 6:3, 6:4
S. Kenin - S. Zhang 7:5, 7:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!