Vodeni sportovi

Španjolska bolja od Hrvatske u Budimpešti, slijedi borba za broncu

Matej Kačan • petak, 24.01.2020.
Španjolska bolja od Hrvatske u Budimpešti, slijedi borba za broncu
Foto: Pixsell

Hrvatska nije uspjela ući u finale Europskog prvenstva u vaterpolu koje se igra u Budimpešti. Opet je za Barakude kobno bilo polufinale protiv Španjolske koja je pobijedila s 9:8...

Kao i na prošlom SP, opet Hrvatska ne može preko Španjolaca u polufinalu. Barakude su u Budimpešti igrale sjajan vaterpolo, ali su zaustavljene na putu do finala. Bolji su bili Španjolci koji su plitkom zonom pametno umrtvili hrvatsku igru na centre te su slavili s 9:8.

Susret je krenuo tvrdo s dobrim obranama. Hrvate je u čvrstoj prvoj dionici u vodstvo doveo Macan iz blizine nakon tri minute igre, a sjajni Bijač je zaustavljao sve napade Španjolaca koji su imali 0/4 iz igrača više u prvih osam minuta koji su završili s minimalnim vodstvom Hrvatske.

Granados je postavio 1:1 iz daljine nakon minute igre u drugoj dionici,a Andro Bušlje bombom vraća na 2:1 sa srednje vanjske pozicije. Odmah potom De Toro donosi izjednačenje nakon što je okrenuo Bušlju i pogodio iz blizine. Pred kraj poluvremena su Španjolci poveli, a junak je Munarriz koji na dvije i pol min do poluvremena okreće na 3:2. Do kraja će Hrvatska izjednačiti dva puta preko Bukića te Lončara iz dva igrača više, ali su i Španjolci zabili preko Delgada pa se na odmor ide s 4:4.

Vrlo tvrda igra nastavlja se i u trećoj dionici, a vodstvo Španjolcima vraća današnji heroj Munarriz svojim drugim golom za 5:4 nakon 2 i pol minute igre. Mirovale su mreže do pogotka Miloša na tri minute do kraja treće za 5:5. Perrone vraća na 6:5 na dvije minute do kraja, ali odmah odgovara Bukić i nakon 24 minute igre rezultat je poravnat.

Kao i u drugoj četvrtini, za Španjolce otvara Granados te im na početku četvrte donosi novo vodstvo, ali pojavio se najiskusniji Joković za 7:7 na šest minuta do kraja. Ipak Španjolska odbija biti preokrenuta pa Tahull odmah zabija za 8:7, a nakon toga mreže dugo miruju. Španjolci u napadu nisu imali ideje, ali nisu imali ni Hrvati koji nemaju odgovor na španjolsku plitku zonu koja je oduzela najjače hrvatsko oružje, igru na centre.

Hrvatskoj je trebala jedna prava obrana za posljednji juriš, ali večeras sjajni Munarriz puca s istekom napada pola minute prije kraja, a lopta se nekako ušuljala u gol za 9:7. postigao je Vukičević 20 sekundi prije kraja za 9:8, ali Hrvatskoj više nije ostalo dovoljno vremena za povratak i izjednačenje pa Španjolci idu u finale.

Španjolce je vodio Munarriz s tri pogotka, dok je dva kod Hrvatske postigao Bukić. Španjolci će u finalu igrati protiv boljeg iz susreta Crne Gore i Mađarske, dok će Barakude u borbu za broncu protiv poraženog.

EP u vaterpolu (M), polufinale:
Hrvatska - Španjolska 8:9

FOTO: Tibor Jurjevic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!