Rukomet

Červar: 'Nitko nije računao da bi se mogli vratiti na vrh svjetskog rukometa'

Branimir Korać • subota, 25.01.2020.
Červar: 'Nitko nije računao da bi se mogli vratiti na vrh svjetskog rukometa'
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija umorna je, ali i takva će biti spremna za finačle. Radi se sve kako bi se osposobio Luka Cindrić koji je obnovio ozljedu...

Lino Červar iznimno je ponosan na sve što je napravila hrvatska rukometna reprezentacija na Europskom prvenstvu. U finalu je i to nakon prave drame protiv Norveške.

"Ne znam je li bilo u povijesti ovako napete utakmice. Rekao sam da treba odati priznanje igračima, teško je izdržati ovakvu utakmicu, oni su bili u ulozi favorita, došli su kao svjetski doprvaci. Pokazali smo mentalnu jakost, odlučila je i obrana, u kriznim momentima je bila jako dobra. Bilo je puno junaka na čelu s našim liderom, uvijek sam govorio da je momčad najjači igrač jer igrač koji je najbolji na svijetu ne može pobijediti momčad. Nakon deset godina, ispalo je da sam taj koji se oprostio medaljom i vratio je. Sutra je novi dan, želimo pokušati ići do kraja, to bi bilo stvarno strašno. Nitko nije računao da bi se mogli vratiti na vrh svjetskog rukometa, iako je imala Hrvatska kontinuitet rezultata."

Momčad je fizički potpuno iscrpljena, a Luka Cindrić vuče ozljedu.

"U najgorem smo položaju, dolazimo nakon tolikih produžetaka, igrači su umorni, Cindrić više nije mogao niti ući u igru, ozljeda se vratila i naša zdravstvena služba pokušat će ga osposobiti kako bi mogao barem malo pomoći. Ovi igrači, koji su najviše sudjelovali su umorni, pokušat ćemo ih regenerirati svi pomažu, ali publika nas diže da izvučemo dodatnu energiju."

Španjolska je iskusna reprezentacija, a zna se otkud prijeti najveća opasnost.

"Španjolci su iskusna reprezentacija s mnogo godina. Aguinagalde, Entrerrios, Sarmiento, to su sve igrači 37-38 godina. Imaju igru sličnu našoj u smislu obrane, tu polažu puno nade i u dobre golmane. Brzi su u tranziciji s Fernandezom i Soleom i to vrlo efikasno realiziraju. Toga se moramo čuvati, moramo biti jako oprezni. U prvoj utakmici smo ih zatvorili s obranom 6-0. Nemaju izrazitih šutera, ali su nam radili probleme s obranom 5-1 koja opstruira igru i tu se moramo čuvati tehničkih pogrešaka."

Obrana 5-1 u prvom susretu sa Španjolskom nije funkcionirala.

"Oni su nam početkom utakmice dobro razbijali tu obranu, ali nismo igrali kako mi želimo, o tome ćemo voditi brigu. Imamo 5-1 kao glavnu obranu i 6-0 kao alternativu."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!