Europsko prvenstvo 2020., završnica, za 5. mjesto, 25.01.2020, 16:00 h
Njemačka
Njemačka 29:27 Portugal

Njemačka se pobjedom oprostila od Europskog prvenstva

Mihaela Bradovski • subota, 25.01.2020.
Njemačka se pobjedom oprostila od Europskog prvenstva

Dvoboj za peto mjesto na Europskom prvenstvu nije donio neku posebnu dramu iako su i Nijemci i Portugalci odigrali koliko su u ovom trenutku mogli da bi došli do pobjede...

Njemačka i Portugal odlučivali su o petom mjestu na ovom Europskom prvenstvu. Njemačka je na kraju odnijela pobjedu 29:27.

Vratar Njemačke Andreas Wolff upisao je ove subote stoti nastup u reprezentativnom dresu, no ključnom se figurom u završnici dvoboja s Portugalom pokazao njegov kolega Johannes Bitter.

Bitter je zaustavio tek tri protivnička šuta, ali upravo ono u 58. minuti pri dva razlike riješilo je pitanje pobjednika prije ulaska u posljednjih 60 sekundi.

Ravnopravno prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 14:13 u korist sastava Christiana Prokopa, a prva serija duža od dva nanizana pogotka stigla je nakon šest minuta igre u nastavku.

Dva se puta u strijelce tada upisao igrač utakmice Julius Kühn, a za 18:15 pogodio je Wolff. Posljednji nalet također je bio onaj njemački, u periodu između 49. do 57. minute.

Dok su portugalsku mrežu redom pogađali Häfner, Kohlbacher i dva puta Kühn izabranici Paula Pereire u tih su osam minuta zaradili tek isključenje.

Wolff je u ovo posljednje slavlje na Euru ugradio 11 obrana dok je u napadu Njemačke najraspoloženiji bio Kühn sa šest zgoditaka.

Portugalski vratar Alfredo Quintana uspješno je zaustavio 12 protivničkih šuteva, a kada je u pitanju napadački učinak šestoplasirane momčadi Prvenstva po četiri su zgoditka postigli Ferraz i Borges.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Europsko prvenstvo 2020., završnica

za 5. mjesto

Njemačka29:27Portugal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!