Tenis

Prvo četvrtfinale za Kontaveit, Kerber ispala nakon velike borbe

Petar Jenjić • ponedjeljak, 27.01.2020.
Prvo četvrtfinale za Kontaveit, Kerber ispala nakon velike borbe

Odigrana su četiri meča osmine finala ženskog dijela turnira na Australian Openu, a do prvog četvrtfinala na Grand Slamu stigla je Estonka Anett Kontaveit...

Nakon sat i 38 minuta igre do četvrtfinala je stigla Simona Halep koja je slavila protiv Elise Mertens s dva puta po 6:4.

Rumunjska tenisačica u prvom je setu ispustila jedan break prednosti, no drugim je breakom ipak stigla do seta. U drugom je imala dva breaka prednosti, a nakon što je i to uspjela ispustiti, ponovno je oduzela servis protivnici te zaključila meč pobjedom.

Prvi puta u karijeri Anett Kontaveit stigla je do četvrtfinala Grand Slama, i to nakon teško izborene pobjede protiv mlade Poljakinje Ige Swiatek sa 6:7, 7:5, 7:5 nakon dva sata i 45 minuta igre.

Bio je to meč s čak 16 breakova, a prvi set otišao je na stranu Poljakinje koja je u drugom setu imala dva puta po break prednosti, no nije to uspjela iskoristiti. Kontaveit je u trećem setu vodila s 5:1, Swiatek dolazi do 5:5, no tu na kraju i staje.

Do drugog četvrtfinala na Australian Openu stigla je Garbine Muguruza koja je s dva puta po 6:3, nakon sat i devet minuta igre, bila bolja od Kiki Bertens. Bio je to njihov šesti međusobni dvoboj i treća pobjeda španjolske tenisačice.

Bertens je u meč krenula s breakom, ali odmah je uzvratila njena protivnica koja vrlo brzo radi novi break kojim dolazi do seta. U prva dva gema drugog seta također smo vidjeli breakove, a bilo je izjednačeno do 2:2 nakon čega Bertens dobiva samo jedan gem do kraja meča.

Anastasia Pavljučenkova nakon borbe u tri seta bila je bolja od Angelique Kerber, meč je završen sa 6:7, 7:6, 6:2 nakon dva sata i 41 minutu igre.

Ruska tenisačica u prvom je setu ispustila dva breaka prednosti, a Kerber ga dobila u 13. igri sa 7:5. Na sličan način, ali sa 7:4 u tie-breaku, uzvratila je Pavljučenkova koja u trećem setu dolazi do vodstva od 4:0 i prednost čuva do kraja.

Australian Open, osmina finala:
Simona Halep - Elise Mertens 6:4, 6:4
Anett Kontaveit - Iga Swiatek 6:7 (4), 7:5, 7:5
Garbine Muguruza - Kiki Bertens 6:3, 6:3
Anastasia Pavljučenkova - Angelique Kerber 6:7 (5), 7:6 (4), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!