Zimski sportovi

Uspješan nastup hrvatskih brzoklizača na EP u Debrecinu

Sportnet • ponedjeljak, 27.01.2020.
Uspješan nastup hrvatskih brzoklizača na EP u Debrecinu

Jučer je u Debrecinu u Mađarskoj završilo Europsko prvenstvo u brzom klizanju. Na trodnevnom natjecanju sudjelovalo je 39 brzoklizačica i 44 brzoklizača iz 24 države, među kojima je nastupilo i četvero hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji te ženska štafeta...

Zapažene rezultate za hrvatsko brzo klizanje ostvarili su Valetina Aščić, plasmanom na 23 mjesto u disciplini 500 m, te Ivan Martinić, plasmanom na 18. mjesto u istoj disciplini.

Ovim dobrim rezultatima i plasmanom među najboljih 32 hrvatski su natjecatelji kvalificirali po dvoje natjecatelja u pojedinačnim disciplinama i na idućem Europskom prvenstvu što je izvrstan uspjeh za hrvatsko brzo klizanje.

Dobar uspjeh ostvarila je i hrvatska ženska štafeta plasmanom na 9. mjesto tako da su se naši predstavnici vratili vrlo zadovoljni.

Već idućeg vikenda mjesto susreta za najbolje brzoklizače svijeta, ovoga puta juniore, bit će Bormio u Italiji gdje će se juriti u borbi za titulu prvaka na Svjetskom juniorskom prvenstvu na kojem će sudjelovati i dvoje hrvatskih juniora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!