Tenis

Stan Wawrinka bez polufinala, Zverev proigrao nakon lošeg početka

Branimir Korać • srijeda, 29.01.2020.
Stan Wawrinka bez polufinala, Zverev proigrao nakon lošeg početka

Alexander Zverev izborio je nastup u polufinalu Australian Opena. Zverev je u četvrtfinalu nadigrao Stana Wawrinku u četiri seta...

Stan Wawrinka većinu svojih najboljih mečeva u karijeri odradio je na Grand Slam turnirima. I u Melbourneu je nerijetko bio dobar, pokazivao je zašto je uvijek smatran jednim od najneugodnijih igrača na Grand Slam turnirima, a ovdje je ipak ostao bez polufinala.

Alexander Zverev bio je koban, svladao ga je u četiri seta i tako prvi put u karijeri stigao do polufinala na Grand Slam turnirima. U Australiji nikada nije otišao dalje od trećeg kola, imao je dva četvrtfinala na Roland Garrosu, a ovdje je stigao najbolji nastup u dosadašnjem dijelu karijere.

Zverev je dosta loše otvorio meč i Wawrinka je u početku potpuno dominirao. Startao je s 5:0 i trebalo mu je manje od pola sata za uzimanje prvog seta.

Stvari su se ubrzo počele mijenjati. Zverev je u završnici trećeg seta došao do svog prvog breaka u susretu i poravnao na 1-1 u setovima.

U trećem i četvrtom setu Nijemac je dosta rano dolazio do breakova i tako je imao potpunu kontrolu nad susretom te na kraju slavio u četiri seta.

Zverev je pogodio čak 80 posto prvog servisa i zabio 13 aseva, ubilježio je 34 winnera i 28 neprisiljenih pogrešaka.

Australian Open, četvrtfinale:
Alexander Zverev (Njemalka, 7) - Stan Wawrinka (Švucarska, 15) 1:6, 6:3, 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!