Tenis

Kenin i Muguruza borit će se za titulu u Melbourneu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.01.2020.
Kenin i Muguruza borit će se za titulu u Melbourneu

U finalu Australian Opena u konkurenciji tenisačica igrat će Sofia Kenin i Garbine Muguruza. Kenin je najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg Australian Opena, a u finalu je čeka nekadašnja osvajačica Roland Garrosa i Wimbledona...

Poznate su finalistice Australian Opena. Sofia Kenin prvi put u karijeri otišla je ovako daleko i borit će se za titulu pobjednice Grand Slam turnira, a protivnica će joj biti Garbine Muguruza koja je već dva puta osvajala titulu u Parizu i u Londonu.

Kenin je dosad najdalje na Grand Slam turnirima odlazila do četvrtog kola, a ovdje je stigla do finala nakon što je u polufinalu bila bolja od prve nositeljice Ashleigh Barty.

U zanimljivom dvoboju Kenin je stigla do pobjede nakon što je u oba seta spasila po dvije set lopte. Kenin je ipak bila mirnija u ključnim trenucima te stigla do pobjede.

Barty je u drugom setu povela 3:1 i imala je prednost sve do servisa za set, ali nakon što je povela s 40:15 i imala dvije vezane set lopte, posve je pala i otišla u poraz.

S identičnih 7:6, 7:5 i Garbine Muguruza je prošla u finale i to pobjedom protiv Simone Halep. Halep je igrala odlično u dosadašnjem dijelu turnira, ali ovdje je Španjolka bila sretnija.

U prvom setu Halep je prokockala četiri set lopte, u drugom je imala break i servis za set, ali nije to znala iskoristiti i upisala je poraz.

Kenin i Muguruza susrele su se jednom i to prošle godine u Pekingu gdje je Amerikanka bila bolja sa 6:0, 2:6, 6:2.

Australian Open, polufinale:
Sofia Kenin (SAD, 14) - Ashleigh Barty (Australija, 1) 7:6(6), 7:5
Garbine Muguruza (Španjolska) - Simona Halep (Rumunjska, 4) 7:6(8), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!