Košarka

Borac odradio sjajno drugo poluvrijeme, Split ponižen u Čačku

Matej Kačan • četvrtak, 30.01.2020.
Borac odradio sjajno drugo poluvrijeme, Split ponižen u Čačku

Košarkaši Splita poraženi su u utakmici 18. kola Druge ABA lige. U Čačku je s uvjerljivih 90:60 bio bolji domaći Borac...

Košarkaši Splita polako gube šanse za plasman među najbolje četiri ekipe ABA2 lige koji bi osigurao doigravanje. Na gostovanju kod Borca Splićani su upisali osmi poraz u devet gostujućih utakmica. Ovaj je bio i najteži jer je završilo s velikih 90:60.

Odmah u startu je Borac postavio ljestvicu visoko tako što je susret otvorio s 9:0. Uspio se Split nekako vratiti na četiri-pet poena zaostatka, no na kraju prvih deset minuta je 26:17. U drugoj četvrtini opet ista slika, Split drži priključak i aktivan rezultat, ali ne može do izjednačenja ili preokreta.

Zato je Borac objeručke prihvatio sudački kriterij u kojem se sviralo dosta toga pa je s redom slobodnih bacanja razliku podigao na 11 za 44:33 na poluvremenu. Umjesto da gosti iskoriste početak drugog dijela za primicanje na zaostatak od dva-tri posjeda koji bi dobro poslužio u borbi za egal završnicu ili pobjedu, dogodilo se upravo suprotno.

Borac je zaigrao sjajnu obranu, a Splićani su nekoliko lopti bacili u bunar i susret je prelomljen kontrama i zicerima, a na kraju treće četvrtine razlika je na čak 27 poena prednosti za domaćine koji su Splitu u trećoj četvrtini dopustili tek devet poena.

U posljednjoj četvrtini su Splićani odigrali bar malo bolje u napadu, proradio je Morris pa se održava ista razlika, ali u završnici opet gosti olako gube lopte, a mladići iz Borca to kažnjavaju kontrama i tricama pa razlika na kraju stoji na okruglih 30 za 90:60.

Borac je tako ostao na stopostotnom omjeru kod kuće te je sa 16-2 omjerom prvi na tablici, dok će Široki u slučaju pobjede preskočiti Splićane koji bi u tom slučaju pali na šesto mjesto tablice s omjerom 9-9.

ABA2 liga, 18. kolo:
Borac - Split 90:60

FOTO: Borac/Duško Radišić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!