Košarka

Konjević sjajan u pobjedi Heliosa, Hrvati ponajbolji u porazu Širokog

Matej Kačan • četvrtak, 30.01.2020.
Konjević sjajan u pobjedi Heliosa, Hrvati ponajbolji u porazu Širokog

Uz poraz Splita u Čačku odigrana su još tri susreta Druge ABA lige, a na dva susreta su zapažene uloge odigrali hrvatski nogometaši...

Košarkaši Širokog koje s klupe vodi hrvatski stručnjak Hrvoje Vlašić poraženi su na gostovanju u Sarajevu kod Sparsa. Bila je to jedna vrlo tvrda i napadački siromašna utakmica pa ni ne čudi konačan broj poena i rezultat od tek 66:64. Cijeli susret protekao je u egalu, a u drugom poluvremenu su Sparsi dobrom trećom dionicom došli do minimalne prednosti koju su na koncu i zadržali.

Sparse je sa 17 poena predvodio Buza, dok su kod poražene ekipe važne uloge igrali Hrvati. 12 poena uz sedam dodavanja je postigao Goran Filipović, dok su 11, odnosno 12 poena ubacila braća Drežnjak.

Veliko iznenađenje su u Skopju priredili košarkaši Helios Sunsa koji su s 89:85 svladali momčad koja puca na najbolja četiri mjesta, MZT. Gubio je Helios na poluvremenu osam razlike, ali je sjajna treća četvrtina donijela preokret i povratak u egal, a u završnici je iščupana pobjeda.

Blaž Mahkovic je predvodio pobjednike s 29 poena, a sjajan je s 24 poena bio bivši igrač Škrljeva i Kvarnera Davor Konjević. Kod poraženih je Hinds ubacio 18, dok je Stojanovski ubacio 17 poena.

ABA2 liga, 18. kolo:
Spars - Široki 66:64
MZT - Helios 85:89

FOTO: Spars/Muhidin Hodžić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!