Tenis

Sofia Kenin okrenula Muguruzu za svoj prvi Grand Slam naslov

Matej Kačan • subota, 01.02.2020.
Sofia Kenin okrenula Muguruzu za svoj prvi Grand Slam naslov

Gotov je Australian Open u ženskoj konkurenciji, a pobjednica je 21-godišnja Amerikanka Sofia Kenin koja je s 2-1 u setovima pobijedila Garbine Muguruzu...

Gotov je prvi Grand Slam sezone u ženskoj konkurenciji, a već šestu sezonu zaredom imamo novu igračicu koja se može pohvaliti Grand Slam naslovom. Ove sezone ta čast i veselje pripada 21-godišnjoj Amerikanki Sofiji Kenin. Ona je u nešto više od dva sata tenisa u finalu okrenula Španjolku Garbine Muguruzu za 2-1 u setovima i veliki naslov.

Kenin je meč prelomila na break loptama, što svojim, što protivničkim. Sama je bila ubojita oduzevši svojoj protivnici pet servis gemova iz šest prilika, dok je sama spasila čak 10 od 12. Jedina dva servisa je izgubila u prvom setu u trećem i devetom gemu te je to Muguruzi bilo dovoljno za 6:4 i vodstvo od 1:0.

U drugom je setu Amerikanka bila vrlo sigurna na svom servisu te je s dva breaka prilično lako uzela 6:2 i izjednačenje, a prijelomni trenutak meča se dogodio pri 2:2 u trećem setu. Imala je Muguruza 0:40 i priliku za vodstvo koje bi vjerojatno značilo i sam meč i trofej, ali je Halep pokazala sjajnu mentalnu snagu spasivši sve tri lopte.

Pomogla joj je i sama Španjolka s nekoliko neprisiljenih pogrešaka, a odmah u sljedećem gemu je Kenin sama zadala break za 4:2, a onda napravila i još jedan za 6:2 potpomognuta dvostrukim greškama protivnice.

Posljednji break i 6:2 su značili i veliko slavlje za trofej i prvi Grand Slam za 15. igračicu svijeta kojoj je do sad najbolji Grand Slam rezultat bio četvrto kolo Roland Garrosa. Muguruza je tako ostala na svom Roland Garrosu 2016. i Wimbledonu 2017.

Australian Open (Ž), finale:
Sofia Kenin - Garbine Muguruza 4:6, 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!