Nogomet

Strupar vjeruje u Pjacu, ali upozorava: 'Anderlecht od njega očekuje čuda, nije ga doveo zato što je lijep'

Mihaela Bradovski • subota, 01.02.2020.
Strupar vjeruje u Pjacu, ali upozorava: 'Anderlecht od njega očekuje čuda, nije ga doveo zato što je lijep'
Foto: Pixsell

Marko Pjaca pokušat će oživjeti svoju karijeru u Anderlechtu. Ovo mu je treća posudba od dolaska u Juventus, a ujedno i šansa za povratak nakon teške ozljede...

Jedan od onih za koje smo se nadali da će otići na posudbu prije kraja prijelaznog roka je Marko Pjaca. Na kraju je preselio u Belgiju gdje će do kraja sezone nositi dres Anderlechta.

"Pjaca je bio vrhunski talent i sjajan igrač, žao mi je što je ušao u takvu agoniju s ozljedama. Sve mu je dolazilo brzo i treba ostati psihički vrlo čvrst. Nadam se da su te ozljede sada prošlost jer znanje nije sporno. Anderlecht od Pjace očekuje čuda, nisu ga doveli zato što je lijep nego da ih odvede u Europu", ističe Branko Strupar za Sportske novosti.

Eksperiment s Vincentom Kompanyjem kao igračem i trenerom, nije prošao.

"Mislili su da će to funkcionirati, ali morali su na kraju uzeti Vercauterena. Nikada Anderlecht nije bio lošiji, ali nadam se da će Pjaca pokazati zašto ga je kupio Juventus. Ima idealnu šansu za nametnuti se. Belgijska liga je vrlo zahtjevna, ali on je veliki talent i ako ne bude problema s ozljedama, bit će veliko pojačanje", dodaje Strupar.

Strupar je uvjeren kako će Anderlechtov stil odgovarati Pjaci.

"Trebala bi mu odgovarati ta igra, vole igrati s jednim napadačem gdje on može igrati i tu poziciju. No prvenstveno je bočni igrač ili može igrati povučenu špicu. Anderlechtu se nije tako lako vratiti, ali sigurno će biti opet pravi. Bilo je tu dosta krivih procjena i zato sada pati rezultat."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!