Nogomet

Tudor: 'Blaženi VAR! Neka bude ovako dobar svaku utakmicu'

Branimir Korać • nedjelja, 02.02.2020.
Tudor: 'Blaženi VAR! Neka bude ovako dobar svaku utakmicu'
Foto: Pixsell

Hajduk je u Varaždinu stigao do sva tri boda, a može se reći kako je VAR imao vrlo dobru prezentaciju u ovom susretu. Zadovoljan je bio i Igor Tudor, ali i razočaran stanjem travnjaka...

Igor Tudor nakon susreta primao je čestitke, ali ih je usmjeravao prema igračima. Posebno je isticao da je pobjeda izborena na teškom travnjaku.

"Čestitke momcima, lako ćemo za mene. S obzirom da je ovo prva utakmica s nekim novim stvarima, a prvenstveno zbog ove livade u kojoj smo igrali, nikada nije sigurno da će bolja ekipa pobijediti. Bilo je nemoguće odigrati dva dodavanja i zato je čestitka još veća. Zaslužena pobjeda, tri gola, dvije stative, dosta šansi, zadovoljni smo i idemo dalje."

Iznenadio je postavljanjem Francesca Tahiraja u prvih 11, a Tahiraj je uzvratio dobrim nastupom.

"Tahiraj je bio solidan, dobio je žuti karton na početku pa sam se bojao i zato smo ga brzo izvadili. On je meni bio baš dobar na pripremama, nisam ga niti poznavao, ali odigrao je dobro, dosta je odgovoran i igra u oba smjera. Bit će prilika za sve i na tom mjestu."

Tudor je prokomentirao i nastup mladog Stipe Radića koji je također od prve minute bio na travnjaku.

"Posavec je jako hitar i nezgodan igrač pa je Stipe imao malo problema, ali to je i normalno kada igraš na ovaj način na koji mi želimo igrati pa se neke mane i nedostaci vide. Ja sam ih uočio, ali mi smo na samom početku. Ono što želimo donijet će nam dosta dobrih stvari. Osnovna stvar je bila problem terena, mjesec dana igračima govorim da igraju i dođemo na ovu oranicu. Nije stvar što se ne može igrati nego je stvar mentalnog sklopa igrača jer on vidi da se ne može igrati i sada to mora promijeniti. Varaždinu je ovo odgovaralo i pripremio se za to, a mi smo se trebali prilagoditi. Momci su na kraju bili pametni, prilagodili smo se tome i zasluženo pobijedili."

VAR je bio u punom pogonu i odluke koje je donio bile su ispravne.

"Blaženi VAR! Neka bude ovako dobar svaku utakmicu. VAR će sigurno pomoći ekipi koja je bolja. S obzirom da smo mi u HNL-u u vrhu, bit će više tih situacija koje će se češće odlučivati u protivničkom šesnaestercu nego našem, međutim važno je da i ti ljudi koji su tu imaju poštenje i izaberu prave situacije i da ih ocjene na najbolji mogući način. Ja sam uvijek za VAR. u Serie A on je donio velike i dobre stvari. Dobro smo krenuli s VAR-om."

Na kraju Tudor je dodao kako je teren bio puno naklonjeniji Varaždinu nego Hajduku.

"Važno je da se stvara puno prilika, a malo dozvoli protivniku. Ovo je baš specifična utakmica jer taj teren je onemogućio da ostvariš pravu dominaciju. Mi želimo imati određeni ritam, a opet moraš imati i pauze u kojima možeš iskontrolirati igru, a na ovom terenu to nisi mogao. Teren je pomogao njima, a odmognuo nama."

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!