Nogomet

Marca: Inter Miami i Beckham ponudili Modriću dvostruko veću plaću, ali dolazak će biti "gotovo nemoguć"

Petar Jenjić • utorak, 04.02.2020.
Marca: Inter Miami i Beckham ponudili Modriću dvostruko veću plaću, ali dolazak će biti "gotovo nemoguć"

Kako prenosi Marca, Luki Modriću ponuđena je dvostruko veća plaća ako odluči potpisati za Inter Miami, klub koji će imati premijernu sezonu u MLS-u...

Novi klub u američkom MLS-u, Inter Miami, čiji je vlasnik David Beckham, želi okupiti momčad s odličnim imenima te odmah u prvoj sezoni krenuti u pohod na titulu. Kako prenosi Marca, jedna od njegovih želja je i Luka Modrić.

Da žele dovesti odlične igrače, istaknuo je i trener Diego Alonso, Urugvajac koji je kroz igračku karijeru, između ostalih, nastupao za Valenciju, Atletico Madrid, Malagu i Murciju.

"Ambicija je osvojiti naslov u prvoj godini, iako će to postati obaveza u drugoj. Miran sam i radim na potpisivanju igrača. Ključ je da to budu dobri igrači, a ne samo imena", kaže Alonso.

Momčad još uvijek nema svoje "franšizne" igrače, a jedan od njih trebao bi biti upravo Modrić, nastavlja Marca, koja u kontekstu transfera spominje i Edinsona Cavanija. Hrvatskom nogometašu nude dvostruko veću plaću nego je to u Realu, što bi iznosilo 20 milijuna eura po sezoni.

Što se tiče MLS-a, liga ima propise oko plaćanja igrača. Primanja nogometaša ne smiju prelaziti 3.3 milijuna eura godišnje, a samo trojica igrača ne podlijeđu takvom ograničenju.

Sezona u SAD-u počinje 29. veljače, a prijelazni rokovi traju od 12. veljače do 5. svibnja te od 7. srpnja do 5. kolovoza. Upravo početak sezone stvara problem za Inter Miami koji najbolje igrače treba što prije, a s obzirom na tijek sezone, teško će ih sada dobiti. Marca navodi da će to biti "gotovo nemoguće".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!