Košarka

Hannah tricom donio pobjedu Andorri, Darušafaka protutnjala kroz Trento

Matej Kačan • utorak, 04.02.2020.
Hannah tricom donio pobjedu Andorri, Darušafaka protutnjala kroz Trento
Foto: Pixsell

Dva susreta drugog kruga Eurokupa bila su na rasporedu u utorak. Darušafaka je bila uvjerljiva kod Trenta u gostima, dok je Andorra tricom tijesno izvukla domaću pobjedu...

U Skupini E u kojoj se natječe i Partizan, Darušafaka je vrlo uvjerljivo svladala Trento koji je upisao peti poraz iz pet utakmica te tavori na dnu ljestvice. Darušafaka je zadržala nadu u prolazak u četvrtfinale jer će Partizan i Virtus igrati međusobno, a poraženi će pasti na 3-2 omjer kakav ima i turska momčad.

Osam minuta je trajao egal i konkurentnost Trenta u ovom susretu. Tricu je za 16:15 postigao Mezzanotte, a nakon toga kreće serija od 13:2 Darušafake koju je dvije trice poveo Gary Browne pa je na koncu prve četvrtine 29:17, dok je na poluvremenu već bilo 55:34.

Nakon 30 minuta igre bilo je 28, a početkom četvrte četvrtine i maksimalnih 32 razlike, a onda je Trento zaigrao napadački bolje te je uz opuštanje gostiju preko Blackmona i Voltolinija stigao do konačnih -21 i 95:74 za goste.

Darušafaka je lijepo rasporedila poene na šest dvoznamenkastih igrača od kojih su trojica ubacila 14, ali se istaknuo Jarrod Jones koji je zabio 12, ali je tome dodao čak 17 skokova. James Blackmon je kod domaćina dobrom četvrtom četvrtinom došao do 22 poena uz po dva soka i asistencije.

Na pragu petog poraza bila je i Andorra koja je protiv kolega iz ACB lige Joventuta prosula prednost u trećoj dionici da bi se na kraju ipak spasila tricom Clevina Hannaha za 90:89 i pobjedu.

Gotovo cijeli susret je bio u egalu, a Andorra je tek početkom drugog poluvremena došla do 59:50 prednosti nakon 12:0 serije Davida Walkera koji je vezao dvije trice i dvije dvice. No odmah su svoju seriju napravili Luke Harangody i Klemen Prepelič pa se Joventut vratio na 59:58, a egal je ostao i do samog konce. Igralo se koš na koš, a to su prekinuli gosti s 8:3 serijom za 84:79 unutar posljednje tri minute.

Hannah je večeras bio apsolutni heroj Andorre pa je nakon tri vezana bacanja domaćina ubacio tricu za 85:84, a onda je nakon bacanja Prepeliča za 98:87 u korist gostiju stavio i posljednju tricu koja je bila vrijedna prve pobjede Andorre u Top 16.

Hannah je kao heroj ubacio 10 poena uz šest asistencija, a po 15 su ubacili Moussa Diagne i Dejan Todorović. Klemen Prepelič je s 22 poena vodio goste koji su pali na omjer 2-3 te im Tofaš i Unicaja bježe na prva dva mjesta.

Eurokup Top 16, peto kolo:
Trento - Darušafaka 74:95
Andorra - Joventut 90:89

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!