Vodeni sportovi

Veliki dvoboj u Gružu: 'Volio bih kada bismo ponovili utakmicu iz Pireja u Dubrovniku'

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 05.02.2020.
Veliki dvoboj u Gružu: 'Volio bih kada bismo ponovili utakmicu iz Pireja u Dubrovniku'
Foto: Pixsell

Veliki dvoboj u osmom kolu Lige prvaka vaterpolista na rasporedu je večeras od 20:30 sati u Gružu. Jug u svom bazenu dočekuje Olympiakos...

Povodom utakmice protiv aktualnog europskog doprvaka Olympiakosa na bazenu u Gružu održana je konferencija za medije na kojoj su nazočili trener prve momčadi Vjeko Kobešćak i igrač Paulo Obradović.

"Nakon duže pauze, što se klupskog vaterpola tiče, čeka nas teška i važna utakmica. Imali smo u subotu u Splitu utakmicu s Mornarom i sve formalnosti smo ostavili s tom utakmicom iza nas. Sada sve što slijedi je važnije i odlučujuće. Očekujem kako ćemo biti dovoljno dobri kako bi nastavili s dobrim rezultatima. Pobjeda bi nam dobro došla jer ponovno gradimo igru i podigla bi nam samopouzdanje pred važnu utakmicu protiv Mladosti u Zagrebu u Regionalnoj ligi", u uvodu je istaknuo Kobešćak koji radi crvenog kartona na prošloj utakmici neće voditi svoju momčad u srijedu.

Osvrnuo se i na zadnju utakmicu protiv Grka odigranu prije dva mjeseca u Pireju.

"Bila je to dosta dobra utakmica s naše strane, prvenstveno u obrani. Drugu sezonu u nizu pokazali smo kako možemo odigrati dobro u Pireju, protiv jedne tako jake momčadi, koja je imala u toj utakmici ogromnu pomoć svojih navijača. Volio bih kada bi ponovili takvu utakmicu i ovdje u Gružu. U Pireju nismo dobro odradili napad, nismo realizirali neke prilike, a na kraju je njihov vratar imao dvije velike obrane", kazao je Kobešćak.

Uz njega je na konferenciji za novinare bio Paulo Obradović, koji je prije dvije sezone s Olympiakosom osvojio naslov prvaka Europe, a prošle sezone bio nadomak obrane naslova.

"Nismo bili skupa duže vrijeme i ne znamo u kakvom su stanju reprezentativci. Nas trojica, koji nismo imali reprezentativne obveze, žestoko smo trenirali i spremni smo za nastavak sezone. Međutim, istu situaciju je imao i Olympiakos. Čeka nas teška utakmica. Nama je imperativ pobjeda", rekao Obradović i nastavio:

"Najjače su im karike Genidounias i Joković, njihovi najopasniji šuteri, ali oni su jaki i kao momčad. Imaju dva dobra centra, jaki su i na bekovima… Treba krenuti jako, biti agresivan i nadamo se pobjedi."

Na kraju press konferencije na upit novinara postoji li pritisak pred ovakvu utakmicu Obradović je ispalio: "Tko nije naučio na pritisak, taj ne igra u Juga."

Utakmica 8. kola skupine A europske Lige prvaka između Jug Adriatic osiguranja i Olympiakosa igra se u Gružu u srijedu, 5. veljače, s početkom u 20.30 sati.

AUTOR: VK Jug

FOTO: Miranda Čikotić/PIXSELL

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!