Kup, Četvrtfinale, 05.02.2020, 17:00 h, Rujevica
Suci: Igor Pajač, Goran Pataki, Bojan Zobenica
Rijeka
Rijeka
Antonio Mirko Čolak 16'
1:0(1:0) Dinamo
Dinamo

Čolak matirao Livakovića, Rijeka izdržala i prošla u polufinale Kupa!

Matej Kačan • srijeda, 05.02.2020.
Čolak matirao Livakovića, Rijeka izdržala i prošla u polufinale Kupa!
Foto: Pixsell

Nogometaši Rijeke prošli su u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. Rijeka je na svojoj Rujevici u teškim i burnim uvjetima pobijedila Dinamo s 1:0 pogotkom Antonija Čolaka u 16. minuti...

Veliko iznenađenje priredili su nogometaši Rijeke na Rujevici svladavši Dinamo u četvrtfinalu Kupa. U teškim uvjetima jakog vjetra Rijeka je povela preko Antonia Čolaka u 16. minuti. Kasnije su plavi pritiskali, ali je domaćin izdržao i slavi.

Jaka i olujna bura radi probleme u cijeloj Hrvatskoj, a posebno su na nju ranjivi primorski krajevi zemlje. Zato su uvjeti za nogomet na Rujevici bili gotovo pa nemogući, ali se susret ipak odigrao. Utjecale su vremenske prilike na nogomet pa zato nismo imali prilike gledati ljepoticu od susreta.

U prvih 15 minuta nismo vidjeli gotovo ništa, a Rijeka je povela iz prve prave situacije. U 16. minuti je s lijeve strane terena ubacio Daniel Štefulj, a sam je ostao Čolak jer je zaspao Dino Perić pa glavom šalje loptu pokraj Dominika Livakovića za 1:0.

Samo tri minute kasnije je Dinamo imao sjajnu, možda i najbolju šansu za izjednačenje. Ubacio je Damian Kadzior, a Bruno Petković je glavom mogao pogoditi prazna vrata Rijeke jer je Ivor Pandur krenuo u nepromišljeni izlet ispred gol linije. No Dinamova zvijezda je promašila pa Rijeka spašava vodstvo.

Do kraja poluvremena su se obje ekipe mučile odigrati suvislu akciju jer bi vjetar ometao svako dodavanje. Ako bi se i složilo nešto opasnije, uvijek je nedostajalo ono završno dodavanje koje bi konkretiziralo priliku ispred vrata pa i na odmoru semafor svijetli s 1:0.

U drugom dijelu je Dinamo promjenom strana dobio vjetar u leđa i figurativno i doslovno, ali prvi ozbiljniji pokušaj ima domaćin preko Tibora Halilovića iz daljine u 52. minuti. Skoro je taj vjetar bio koban za Rijeku u 57. minuti jer je lopta čudnim leto prevarila Pandura, ali je opet Petković iz blizine promašio.

Dinamo je pritiskao sve više kako je susret išao kraju, trener Nenad Bjelica je igru usmjerio na bokove, ali ozbiljnih šansi nije bilo. Rijeka je prijetila tranzicijom, a jedan takav brzi izlazak u 71. minuti skoro je urodio drugim golom. Štefulj je imao priliku upisati i pogodak uz asistenciju, ali je njegov šut iskosa išao pored vrata.

Do kraja susreta je Dinamo uspio sabiti suparnika u svojih 20 metara te je konstantno prijetio preko kornera, ali nije bilo onih pravih zicera i stopostotnih šansi. Na kraju su porasle i tenzije pa smo u posljednjih deset minuta vidjeli i mali sukob Emira Dilavera i Borne Acostyja te četiri žuta kartona, ali pogodak nije bilo.

Rijeka je tako izdržala te ide u polufinale Kupa u kojem će igrati protiv Osijeka, dok se Dinamo okreće isključivo prvenstvu.

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale:
Rijeka - Dinamo 1:0

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!