Košarka

Željko Šakić u momčadi kola FIBA Lige prvaka

Matej Kačan • četvrtak, 06.02.2020.
Željko Šakić u momčadi kola FIBA Lige prvaka
Foto: Pixsell

Odigrano je i posljednje 14. kolo regularnog dijela FIBA Lige prvaka, a u najbolju petorku posljednjeg kola izabran je Željko Šakić koji brani boje litavskog Lietkabelisa...

Službena stranica FIBA Lige prvaka svaki tjedan bira najbolju petorku kola u FIBA Ligi prvaka, a za 14. kolo koje je ujedno i posljednje regularnog dijela svoju nominaciju u najboljih pet je zaslužio i Željko Šakić.

Portal Lige prvaka svoj izbor za Šakića objašnjava ovako:

"Šakić je svoj prvi izbor u momčad kola zaslužio u studenom čudesnom predstavom u petom kolu koja je njegovom Lietkabelisu donijela prvu pobjedu u sezoni. U srijedu navečer u Izraelu iskusno je krilo vodilo tu istu momčad koja je izgubila četiri utakmice u nizu do 69:68 pobjede u posljednjim sekundama kod Holona u gostima. Ta je pobjeda usprkos svim najavama i izgledima Litavcima donijela mjesto u doigravanju."

"31-godišnji Hrvat utakmicu je završio sa 17 poena i devet skokova uz valorizaciju 22. Najvažnije je to da je u posljednjem napadu probio obranu Holona i natjerao ju je na urušavanje te dodao loptu Pauliusu Valinskasu koji je u posljednjoj sekundi zaradio slobodna bacanja vrijedna velike pobjede za Lietkabelis."

Uz Šakića su u petorci kola Kyle Wiltjer iz Turk Telekoma, Earl Clark iz San Pablo Burgosa, Alex Julien iz Dijona te Retin Obasohan iz Brosea.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!