Tenis

Mektić: 'Osvajanje titule u muškim parovima bilo bi ostvarenje snova, ali drago mi je i zbog ove titule'

Mihaela Bradovski • petak, 07.02.2020.
Mektić: 'Osvajanje titule u muškim parovima bilo bi ostvarenje snova, ali drago mi je i zbog ove titule'

Nikola Mektić s Barborom Krejčikovom osvojio je Australian Open u mješovitim parovima, a priznaje kako mu je i dalje san osvojiti turnir u muškim parovima...

Dojmovi su se polako slegnuli i Nikola Mektić može uživati u tituli pobjednika na Grand Slam turnirima. Osvojio je titulu u mješovitim parovima u Melbourneu i tako će ostati zapisan u povijest.

"Lijep je osjećaj, ostat ću na neki način zapisan u povijest i to je lijepo. Bilo je malo slavlja nakon meča, završili smo s finalom tek oko pomoći i nakon toga otišli smo s trenerima u kuću gdje smo bili smješteni, nazdravili smo i već sljedeći dan imao sam let za Zagreb", priča Mektić za Sportske novosti.

Mektiću je san posvojiti titulu u muškim parovima, ali mu je drago i zbog ove titule.

"Kada sam počinjao, nisam ni znao što su mješoviti parovi. Ovo se ne može mjeriti s parovima u smislu da bih bio jednako sretan, osvajanje titule u muškim parovima bilo bi ostvarenje snova, ali drago mi je i zbog ove titule. Nisam imao taj osjećaj sve dok nismo pobijedili u finalu. Možda imam podcjenjivački stav prema miksu, ali stvarno sam sretan jer je to ipak Grand Slam. Ovo je potvrda da sam dobar igrač parova jer nije lako to osvojiti."

Mektić je bio obećavajući igrač u singlu gdje je bio među boljim juniorima svijeta, ali prelazak u seniore nije bio dobar.

"Da sam imao ovu pamet i ovu glavu, vjerojatno bih neke stvari drugačije napravio, ali što je tu je. Roditelji su mi preferirali školu, a ja nisam bio najbolji na svijetu da bi se sve bacilo na tenis. Išao sam u Prvu gimnaziju koja je teška i to me možda malo zakočilo u razvoju jer su neki drugi u tom ključnom razdoblju mogli se više dati u tenis. Dao sam priliku singlu, vrtio se između 200. i 350. mjesta, ali nisam se uspio više probiti. Možda sam uz neki dobar rezultat mogao do 150. mjesta, ali nisam se vidio u Top 100, nisam bio dovoljno dobar za to."

Mektić zna što mu nedostaje za takvo što.

"U singlu morate imati ili brzinu lopte ili brzinu nogu, a meni je nedostajalo oboje. Potreban je neki fantastičan udarac, forhend, bekhend ili servis, a ja to nisam imao. Bio sam pametan igrač, no ne i fizički snažan da bih igrao defenzivni tenis, a opet nisam imao brzinu lopte i vrhunski udarac za ofenzivni. To se na nekoj ATP razini ipak osjeti."

U cijeloj priči Mektić je vidio priliku u parovima.

"Oduvijek sam bio dobar u parovima još i kao junior. Uoči 2017. godine odlučio sam igrati i singl i parove po cijenu da u singlu padnem u poretku, ali u parovima je krenulo odlično, osvojio sam Memphis pa Budimpeštu i bilo je jasno što trebam napraviti."

I treninzi za parove su drugačiji.

"Ne moramo toliko raditi na izdržljivosti što je u singlu jako bitno jer kod nas uvijek možeš izdržati meč. Zato radimo više na brzini refleksima. Ovo su mi i zanimljiviji treninzi nego za singl jer imamo puno situacijskih vježbi, raznovrsnije je."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!