Tenis

Mate Pavić u finalu Montpelliera, u polufinalu bolji od svog prezimenjaka Ante

Matej Kačan • petak, 07.02.2020.
Mate Pavić u finalu Montpelliera, u polufinalu bolji od svog prezimenjaka Ante
Foto: Pixsell

Nikola Čačić i Mate Pavić prošli su u finale ATP turnira u Montpellieru. U polufinalu su u susjedskom dvoboju bili bolji od Tomislava Brkića i Ante Pavića s 2-0 u setovima...

Susjedski dvoboj parova u polufinalu turnira u Montpellieru pripao je srpsko-hrvatskoj kombinaciji Nikole Čačića i Mate Pavića. Oni su s 2-0 u setovima za sat i pol vremena svladala Matinog prezimenjaka i sunarodnjaka Antu Pavića i njegovog BiH kolegu Tomislava Brkića.

Bolje su Brkić i Ante Pavić krenuli u meč te su vodili s 3:1 nakon oduzimanja servisa svojim protivnicima, a no Čačić i Mate Pavić su vratili istom mjerom za 5:4 pa je prvi set otišao u tie-break. Trinaestu igru su Čačić i Pavić otvorili sjajno te su poveli s 4:0 i dobili prvi set sa 7:3.

Drugi set završio je s 12 gemova, ali je završio mnogo brže od prvog jer je svatko vrlo sigurno držao svoj servis te nije bilo break lopti. Prva break lopta bila je ujedno i set, ali i meč lopta i nju su u dvanaestoj igri iskoristili Čačić i Pavić za 7:5 i prolazak u finale.

Čačić i Pavić su imali sedam aseva nasuprot četiri protivnička, dok su prvi servis ubacivali sa 78% uspješnosti. No odlučila je dobra igra na break loptama jer su pobjednici spasili tri od četiri, dok Brkić i Ante Pavić od dvije nisu spasili nijednu.

Čačić i Pavić će u finalu igrati protiv bolje iz dvoboja kombinacija Murray/Skupski te Inglot/Qureshi.

ATP Montpellier, polufinale parova:
N. Čačić/M. Pavić - T. Brkić/A. Pavić 7:6, 7:5 FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!