Tenis

Hrvatske tenisačice ostaju u Prvoj skupini, Talijanke bez izgubljenog seta do pobjede

Mihaela Bradovski • subota, 08.02.2020.
Hrvatske tenisačice ostaju u Prvoj skupini, Talijanke bez izgubljenog seta do pobjede

Hrvatska Fed Cup reprezentacija nije uspjela iznenaditi Italiju te je porazom u polufinalu ostala u Prvoj skupini. Talijanke odlaze u prvu fazu kvalifikacija za završni turnir Fed Cupa sljedeće godine...

Oslabljena hrvatska Fed Cup reprezentacija nije mogla dalje od polufinala Prve skupine. Pobjeda protiv Bugarske na početku natjecanja bio je maksimum, kasnije su se i Ukrajina i Italija pokazale prejakima i Hrvatice na kraju ostaju u Prvoj skupini.

Talijanke su bile protivnice u polufinalu i tu je Hrvatska realno imala male šanse. U prvom meču Lea Bošković koja je inače 300. na svjetskoj rang listi, poražena je od Elisabette Cocciaretto, 153. na svijetu, s dva puta po 6:3.

Nekako smo se potajno nadali kako bi upravo Bošković mogla svladati Talijanku i tako Hrvatskoj osigurati barem odluku u parovima, međutim nije išlo. U drugom setu hrvatska tenisačica povela je s 2:0, ali izgubila naredna četiri gema i ubrzo i meč.

Nakon toga na teren ja izašla Jana Fett protiv Camile Giorgi, ali renomirana Talijanka bila je bolja. Fett je bila ravnopravna, odigrala je dobar meč, međutim, Giorgi je ipak tijesno slavila.

Hrvatska tako ostaje vrlo nisko u poretku Fed Cupa, puno niže nego što zaslužuje kada je u punom sastavu.

Fed Cup, Prva skupina, polufinale

Hrvatska - Italija 0:2
Lea Bošković - Elisabetta Cocciaretto 3:6, 3:6
Jana Fett - Camila Giorgi 6:7(4), 4:6

FOTO - Mario Ćužić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!