Košarka

Brook Lopez tricama vodio Buckse do pobjede, Orlando bez šanse

Matej Kačan • nedjelja, 09.02.2020.
Brook Lopez tricama vodio Buckse do pobjede, Orlando bez šanse

Milwaukee Bucksi nastavljaju gaziti prema najboljem omjeru NBA lige. Najnovija pobjeda je došla u Orlandu kod Magica gdje je domaćin svladan s uvjerljivih 112:95...

Milwaukee Bucksi i dalje drže status ekipe s najboljim omjerom u NBA. Giannis Antetokounmpo i njegovi suigrači su upisali tek sedam poraza i sjajni je Grk prvi kandidat za najkorisnijeg igrača ove sezone NBA lige.

Ništa drukčije nije bilo niti u Orlandu gdje je Magic gubio svih 48 minuta, a prednost Bucksa je u trećoj dionici dostigla i maksimalnih 27 poena. Već u prvoj četvrtini nametnut je ritam od sedam-osam poena prednosti koje su Bucksi lakoćom održavali.

Svaki put kada bi se Magic i pokušao približiti rezultat su iskontrolirali Brook Lopez i Wesley Matthews svojim tricama te, naravno, Giannis koji je dao veći obrambeni i skakački učinak.

Otvorili su Bucksi drugo poluvrijeme serijom 19:9 te je prednost narasla do 27 razlike, ali Magic ipak nije dopustio raspad protiv jakog suparnika. Odgovorio je domaćin svojom 10:0 serijom koju je vodio njegov šesti igrač Terrence Ross, a serijom slobodnih bacanja je sredinom posljednje dionice zaostatak pao i na jednoznamenkastih 89:80.

No odmah je tricom odgovorio Lopez, dvicu je dodao i Khris Middleton, a ista dva igrača su u završnici bili neumoljivi te su s još dvije vezane trice podigli prednost na 16 razlike koje domaćin više nije mogao uhvatiti pa su Bucksi mirno priveli susret kraju za konačnih 112:95.

Orlando je usprkos ovom porazu i dalje čvrsto osmi, dok su prvi pratitelji Wizardsi udaljeni za četiri pobjede. Kod Bucksa je najbolji bio Lopez s 23 poena uz tricu 5/5, a Giannis je bio na rubu triple-doublea s 19 poena, 18 skokova i devet dodavanja. Nikola Vučević je kod Magica ubacio 21 poen uz 14 skokova, dok je Ross ubacio 20.

Rezultati by SofaScore

NBA, subota:
Orlando Magic - Milwaukee Bucks 95:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!