Tenis

Jiri Vesely osvojio drugi ATP naslov u svojoj karijeri

Jan Šneler • nedjelja, 09.02.2020.
Jiri Vesely osvojio drugi ATP naslov u svojoj karijeri
Foto: Pixsell

Pobjedom u finalu protiv Egora Gerasimova, češki tenisač Jiri Vesely došao je do naslova u indijskom Puneu...

Češki tenisač Jiri Vesely vratio se među sto najboljih tenisača svijeta. Nakon današnje pobjede u finalu ATP turnira u Puneu, Vesely će od sutra biti 72. tenisač svijeta. U finalnom meču, nakon nešto više od dva sata svladao je s 2-1 u setovima Egora Gerasimova i uz osvojeni naslov i 250 bodova, pridodao oko 91.625 američkih dolara.

Kao i u jučerašnjem polufinalu, Vesely je ponovno sjajan bio na servisu. Doduše ne toliko u postotku prvog servisa, koliko u asevima kojih je ispalio čak 26. Uz to, nije imao niti jednu dvostruku grešku što mu je svakako pomoglo. U prvom setu, nakon rane izmjene breakova, pravih prilika nije bilo te smo ušli u tie-break.

Tu je Vesely bio daleko uspješniji i lako došao do vodstva sa 7:2. U nastavku meča ponovno nema break prilika. Bilo je jasno kako će se takve rijetke šanse morati koristiti i to je pošlo za rukom Gerasimovu. U 11. gemu, došao je do breaka uz prvu i jedinu break priliku u tom setu te sa 7:5 izjednačio.

Konačno, u odlučujućem setu češki tenisač bio je na razini. Servis se sve više poboljšao, reternirao je prilično dobro na druge servise protivnika i došao rano do breaka kojeg nije ispuštao te je sa 6:3 slavio.

Gerasimov ipak neće previše žaliti. Finalom je došao do renkinga karijere, 71. mjesta, a na svoj račun dodao je i nešto više od 50 tisuća dolara.

ATP Pune, finale:
Egor Gerasimov (BJE, 8) - Jiri Vesely (ČEŠ) (2)6:7 7:5 3:6

FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!