Košarka

Bojan Bogdanović nemogućom tricom sa sirenom preko obrane Rocketsa donio pobjedu Jazzu!

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.02.2020.
Bojan Bogdanović nemogućom tricom sa sirenom preko obrane Rocketsa donio pobjedu Jazzu!

Bojan Bogdanović drugi put u karijeri donio je Utah Jazzu pobjedu tricom sa sirenom. Srušio je tako Milwaukee Buckse, a sada i Houston Rocketse i to u njihovoj dvorani iz još teže pozicije nego protiv Bucksa!

Kakva večer za Bojana Bogdanovića! Izgledalo je do same završnice kao večer za totalni zaborav, jedna od najlošijih u dresu Utah Jazza uopće, a onda je odigrao ključnu ulogu u pobjedi 114:113!

Pri rezultatu 100:100 Bogdanović je još uvijek bio na samo dva ubačena poena i to oba s linije slobodnih bacanja. Onda ubacuje tricu kojom Jazzeri održavaju prednost. Ipak, u završnici je Houston imao meč loptu.

Dvije sekunde prije kraja loptu je u kutu dobio PJ Tucker i ubacio tricu koju su Rocketsi proslavili vjerujući da je to bio ubačaj za pobjedu.

Jazzeri su pozvali time out, Joe Ingles je izvodio loptu i pronašao Bogdanovića koji šutira iz okreta preko Tuckera i Jamesa Hardena i ubacuje za pobjedu Jazzera sa sirenom 114:113!

Nevjerojatan šut u večeri koja je u svojoj najvećoj mjeri bila jedna od onih za što brži zaborav.

Bogdanović je na kraju ubacio za 32 minute samo osam poena, ali kako važne poene. Za dva je šutirao 0/2, za tricu 2/5 i s linije slobodnih bacanja 2/2. Podijelio je četiri asistencije i uhvatio dva skoka.

Što se tiče Rocketsa oni su nastavili po svom, s ultra niskom petorkom svih 48 minuta, bez ijednog centra i uz soliranje Westbrooka i Hardena.

Ovaj put Harden je ubacio 28 poena uz deset skokova i deset asistencija dok je Russ dodao 39 poena i šest skokova. U jednom trenutku tijekom susreta Harden i Westbrook zajedno su imali ispucanih čak 75 posto šuteva Rocketsa.

Kod Jazzera Jordan Clarkson ubacio je 30 poena uz šest skokova, a Donovan Mitchell dodao je 24 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!