Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti okupili se u Varaždinu: 'Susret protiv Nizozemske priprema za kvalifikacije'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 10.02.2020.
Hrvatski vaterpolisti okupili se u Varaždinu: 'Susret protiv Nizozemske priprema za kvalifikacije'
Foto: Pixsell

Pred hrvatskim vaterpolistima je važno razdoblje u kojem će se boriti za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Prije kvalifikacija, odradit će i obavezu u Svjetskoj ligi protiv Nizozemske koja će ujedno biti i priprema za te kvalifikacije...

Hrvatska nije uspjela niti preko Europskog prvenstva osigurati nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Za takvo što morat će se pobrinuti preko kvalifikacijskog turnira za koji će biti održan ždrijeb u utorak. Hrvatska je u ždrijebu u prvoj jakosnoj skupini uz Grčku i prvi je favorit za prolazak u Tokio.

Te kvalifikacije bit će održane od 22. do 29. ožujka u Rotterdamu, a ostaje žal što se Tokio nije osigurao još na Europskom prvenstvu.

"Željeli smo prvo mjesto i izvaditi vizu za Tokio još na Europskom prvenstvu , nismo uspjeli, a znamo koji su to otprilike razlozi. Odlučila je jedna lopta koja je otišla na stranu protivnika i vjerujemo da znamo gdje smo pogriješili. Međutim uvjeren sam da imamo kvalitetu za napraviti taj korak i otići na Olimpijske igre. Želja je ogromna", ističe izbornik Ivica Tucak na današnjem okupljanju u Varaždinu, a prenosi Hina.

U Varaždinu Hrvatska u utorak od 17 sati igra protiv Nizozemske u posljednjem kolu skupine C Svjetske lige. Pobjeda u ovom susretu ne bi smjela biti upitna, a Hrvatska s njom osigurava drugo mjesto iza Srbije i odlazak u četvrtfinale europskih kvalifikacija Svjetske lige gdje će igrati protiv prvoplasirane reprezentacije iz skupine D, a to su Crna Gora ili Španjolska.

"S ovom utakmicom protiv Nizozemske nama počinju pripreme za kvalifikacijski turnir u Rotterdamu. Nizozemska će biti dobra provjera posebno u psihološkom smislu. Naime Europsko prvenstvo završilo je prije dva tjedna i vidjet ćemo kako stojimo s psihološke strane i jesmo li se oporavili. Bit će to dobra priprema za ono što nam slijedi", ističe Maro Joković.

U Varaždin su doputovali:

Vratari: Marko Bijač (Pro Recco), Ivan Marcelić (Mladost)

Centri: Josip Vrlić (Mladost), Luka Lončar (Jug AO), Luka Lozina (Jug AO)

Braniči: Andro Bušlje (Pro Recco), Marko Macan (Jug AO), Hrvoje Benić (Jug AO), Rino Burić (Jadran)

Vanjska linija: Xavi Garcia (Jug AO), Maro Joković (Olympiakos), Ante Vukičević (Marseille), Lovre Miloš (Mladost), Luka Bukić (Mladost), Loren Fatović (Jug AO), Anđelo Šetka (Jadran), Franko Lazić (Mladost), Andrija Bašić (Vouliagmeni).

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!