Košarka

Sjajni Planinić vodio Cluj do trofeja osvajača Kupa

Matej Kačan • ponedjeljak, 10.02.2020.
Sjajni Planinić vodio Cluj do trofeja osvajača Kupa
Foto: Pixsell

Košarkaši Cluja pobjednici s rumunjskog košarkaškog Kupa. U finalu su sa 68:61 svladali CSM Oradeu, a najbolji pojedinac kod pobjednika je bio Darko Planinić...

Ovaj tjedan je u europskoj košarci vrijeme za nacionalne kupove pa će se i u Zadru odigrati završnica Kupa Krešimira Ćosića. Dok domaći Kup ne počne, dobre vijesti stižu iz Rumunjske gdje je prvi trofej već podijeljen.

Njega su osvojili košarkaši Cluja koji su u finalu rumunjskog Kupa na svom domaćem terenu svladali CSM Oradeu sa 68:61. Cluj je mogao to dobiti i uvjerljivije jer je nakon prvih deset minuta bilo 23:12, a i u trećoj dionici je protivnik nadigran s 25:12, ali su druga i posljednja dionica pripala Oradei.

Posebno je to vidljivo bilo u posljednjoj četvrtini u koju je Cluj krenuo s 18 razlike, ali se protivnik vratio do konačne jednoznamenkaste razlike. Na sreću po Cluj to nije bilo dovoljno za preokret pa Darko Planinić i Karlo Žganec slave prvi trofej sezone.

Planinić je bio i najbolji pojedinac svoje ekipe sa 17 poena (6/8 iz igre, 5/8 slobodna bacanja), a uhvatio je i šest skokova. Žganec je u malo manje od devet minuta postigao dva poena (0/1 iz igre, 2/2 bacanja) uz dva skoka.

Rumunjski košarkaški Kup, finale:
Cluj - Oradea 68:61

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!