Košarka

Helios poveo u četvrtfinalu Kupa protiv Šentjura, Konjević dvoznamenkast

Matej Kačan • ponedjeljak, 10.02.2020.
Helios poveo u četvrtfinalu Kupa protiv Šentjura, Konjević dvoznamenkast

U tijeku je četvrtfinale Kupa Slovenije, a prvu utakmicu su u Šentjuru odigrali istoimeni domaćin te Helios Sunsi. Gosti iz Domžala su na kraju slavili sa 67:60...

Odigrana je prva utakmica četvrtfinala slovenskog košarkaškog Kupa između Šentjura i Helios Sunsa. Sunsi su u domaćoj ligi u slabom nizu od četiri uzastopna poraza, ali su uspjeli ostvariti prednost u četvrtfinalu Kupa pobjedom u gostima od 67:60.

U susretu slabih napada na malo poena je najefikasnija bila prva dionica koju su gosti dobili s 22:18, a prednost je do konačnih sedam poena razlike stigla u posljednjoj dionici. Tu je Helios zaigrao nešto bolju obranu od protivnika pa je, iako se napad nije proslavio, primio tek devet poena i pobijedio sa 67:60.

Prvo ime Heliosa bio je Jure Pelko koji je ubacio 18 poena. Uz njega je predvodnik pobjednika bio Davor Konjević koji je zabio 15 poena (3/9 za dva, 3/7 za tri) uz tri skoka i jedno dodavanje za 31 minutu na terenu. 18 i pol minuta je odigrao i Krešimir Radovčić koji je na popisu hrvatske reprezentacije za početak kvalifikacija za Eurobasket 2021., a ubacio je devet poena (3/5 za dva, 1/2 za tri).

Helios će ovu prednost braniti u uzvratu četvrtfinala koji će se odigrati u Domžalama 12. veljače. U drugom susretu dana je Koper Primorska u gostima svladala Rogašku s 82:62, dok su u utorak na rasporedu susreti Šenčura i Cedevita Olimpije te Krke i Polzele.

Slovenski Pokal Spar Kup, četvrtfinale:
Šentjur - Helios Suns 60:67

FOTO: Helios Suns/Gašper Papež

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!