Tenis

Dimitrov u meču dana izbacio Šapovalova, Španjolci izborili drugo kolo

Branimir Korać • utorak, 11.02.2020.
Dimitrov u meču dana izbacio Šapovalova, Španjolci izborili drugo kolo
Foto: Pixsell

Prvog dana glavnog turnira u Rotterdamu odigrana su četiri susreta. Oprostio se već i jedan nositelj i to Denis Šapovalov porazom od Grigora Dimitrova...

Na turniru u Rotterdamu Britanac Daniel Evans imao je dobar start i nije posrnuo protiv kvalifikanta Philippa Kohlschreibera. Iskusni Nijemac je ugledno ime, ali danas je daleko od svojih najboljih dana. Evans je to iskoristio i slavio je u dva seta.

Kohlschreiber se dosta mučio na reternu, samo jednom je došao do break lopte i to u prvom setu nakon što je izgubio servis. Nije ju iskoristio i Evans je kontrolirao ostatak meča.

U najzvučnijem dvoboju dana Grigor Dimitrov igrao je protiv Denisa Šapovalova i upisao prolaz u dva seta. Kanađanin je jako lijepo otvorio sezonu i na ATP Cupu pobijedio Stefanosa Tsitsipasa i Alexandera Zvereva, ali nakon toga upisao je samo jednu turnirsku pobjedu. Ovo mu je četvrti poraz zaredom.

Inače Dimitrov je samo u jednom gemu imao break lopte i to u prvom servisu gemu Kanađanina kada mu je i uzeo servis. Kasnije se praktički nije niti približio, ali za njega je bitno da je on svoj servis do kraja meča zadržao. Slavio je sa 6:3, 7:6 i prošao u osminu finala.

Skoro tri sata trajala je bitka između Pabla Carreno-Buste i Adriana Mannarina, a Španjolac je na kraju tijesan meč okončao u svoju korist. Bio je bolji i opasniji, više je pritiskao na reternu pa je tako imao čak 17 break lopti, a Mannarino tek dvije. Francuz je obje iskoristio, ali nije mu to pomoglo.

Mannarino je oba breaka napravio odmah nakon što je gubio servis u trećem set. Tako je kod vodstva Carreno-Buste 5:3 i 40:0 u trećem setu uspio se čudesno spasiti, vratiti break, ali odmah nakon toga Španjolac ima 0:40 i koristi ukupno petu meč loptu gledajući ta dva gema te prolazi dalje.

Roberto Bautista Agut igrao je prvi meč nakon ispadanja od Marina Čilića na Australian Openu. Trebalo mu je vremena za zagrijavanje pa je tako ispustio prvi set protiv kvalifikanta Martona Fucsovicsa, mučio se i u drugom i tek onda proradio.

Prekretnica je bio tie-break drugog seta koji je Bautista dobio sa 7:1. U treći set ušao je uz break i spašenu break loptu na drugoj strani da bi nakon toga bez problema dovršio posao i pobjedom u tri seta prošao dalje.

Inače na turniru u Rotterdamu nema hrvatskih predstavnika u singlu, a prvi nositelj Daniil Medvedev igra na startu protiv Vaseka Pospišila. Drugi nositelj Stefanos Tsitsipas ima vrlo zanimljiv dvoboj na startu protiv Huberta Hurkacza.

ATP Rotterdam, prvo kolo:
Daniel Evans (Velika Britanija) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka, Q) 6:3, 7:5
Grigor Dimitrov (Bugarska) - Denis Šapovalov (Kanada, 8) 6:3, 7:6(3)
Pablo Carreno Busta (Španjolska) - Adrian Mannarino (Francuska) 7:5, 6:7(3), 6:4
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 6) - Marton Fucsovics (Mađarska, Q) 4:6, 7:6(1), 6:1

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!