Tenis

Sjajna Donna Vekić lakoćom prošla u osminu finala turnira u St. Peterburgu

Matej Kačan • utorak, 11.02.2020.
Sjajna Donna Vekić lakoćom prošla u osminu finala turnira u St. Peterburgu

Hrvatska tenisačica Donna Vekić bez većih je problema riješila svoju obvezu u prvom kolu WTA turnira u Sankt Petersburgu. Vekić je s 2-0 u setovima slavila protiv Amerikanke Kristie Ahn...

Donna Vekić nije imala većih problema na otvaranju svog nastupa na WTA turniru u Sankt Petersburgu. Hrvatska tenisačica i sedma nositeljica je u nešto više od sat vremena lakoćom slavila protiv kvalifikantice Kristie Ahn iz SAD-a.

Ahn je nešto veći otpor pružila u prvom setu koji je trajao 40 minuta, a u kojem je prvu prednost stekla Vekić. Nakon dva osvojena servis gema sa svake strane Vekić je iskoristila prvu break loptu za 3:2 koju je odmah i obranila te je povela s 4:2.

No Ahn se brzo vraća u meč te koristi svoju prvu priliku za oduzimanje servis gema i izjednačava na 4:4, ali Vekić sjajno ulazi u servis Amerikanke i vodi s 15:40 te ima tri nove break lopte. Iskoristila je tek treću pri prednosti u devetoj igri te radi novi break za 5:4, a onda na svom servisu nema nikakvih problema i bez izgubljenog poena osvaja gem za 6:4 i prvi set.

Prvi servis u drugom setu je imala Amerikanka te su se stvari odigrali identično kao i na kraju prvog seta. Vekić je povela s 15:40 i uzela break tek na prednosti, a onda je i u trećem gemu još jednom oduzela servis svojoj protivnici te je povela s velikih 4:0.

Posao je Donna dovršila kad je pri 5:1 gubila 30:15 na protivničkom servisu, ali je tada 2. igračica svijeta osvojila tri poena u nizu te je s novim breakom došla do uvjerljivih 6:1 i pobjede.

Susret je odlučio sjajan retern Vekić koja je osvojila čak 51% poena na protivničkom prvom servisu, dok je sama prvi servis ubacivala sa 60%, a ispalila je i pet aseva. Dobrim vraćanjem je Vekić došla do čak devet break lopti od kojih je iskoristila pet, dok je Ahn svoju jedinu u prvom setu pretvorila u gem.

Vekić tako bez ikakvih problema ide u osminu finala gdje će se susresti s pobjednicom ruskog meča između Darije Kasatkine i Ekaterine Aleksandrove.

WTA Sankt Petersburg, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 7) - Kristie Ahn (SAD, Q) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!