Tenis

Hačanov izbacio Fogninija, Hurkacz namučio Tsitsipasa u zanimljivom danu u Rotterdamu

Jan Šneler • utorak, 11.02.2020.
Hačanov izbacio Fogninija, Hurkacz namučio Tsitsipasa u zanimljivom danu u Rotterdamu

Nakon mečeva prvog kola ATP turnira u Rotterdamu, možemo zaključiti kako su favoriti većinom slavili, ali i konstatirati relativno rutinski poraz petog nositelja Fabija Fogninija...

U utorak je odigrano sedam mečeva prvog kola ATP turnira u Rotterdamu, a već smo ostali bez jednog od nositelja. Peti nositelj Fabio Fognini poražen je nakon dva seta od strane Karena Hačanova. S druge strane, drugi nositelj Stefanos Tsitsipas prošao je u drugo kolo, ali uz više muke nego što se očekivalo.

Grčki tenisač i drugi nositelj za protivnika je imao Poljaka Huberta Hurkacza. Protivnik je bio dosta težak za prvo kolo, a to se pokazalo i nakon današnjeg meča. Hurkacz je već u trećem gemu došao do breaka, no nije ga uspio zadržati do kraja seta. Ipak, u tie-breaku bio je daleko uvjerljiviji i sa 7:2 došao do vodstva.

Nakon što je došao u drugom setu do ranog breaka, činilo se da bi mogli vidjeti veliko iznenađenje. Ipak, Grk se krajnje uozbiljio i s tri breaka do kraja seta izjednačio sa 6:3. Treći set bio je puka formalnost jer je Tsitsipas nastavio sa sjajnom igrom i sa 6:1 došao do ukupne pobjede.

Što se tiče Fogninija, njegov poraz nije toliko neočekivan jer je Hačanov 17. tenisač svijeta i teško je zamisliti nezgodniji ždrijeb za petog nositelja. S dva puta po 6:3 kazahstanski tenisač došao je do pobjede nakon 79 minuta meča. Fognini je imao svega 44% pogođenog prvog servisa, a uz to osvojio je samo 41% poena na drugom servisu i tako definitivno nije mogao do slavlja.

Ako Fognini i Tsitsipas nisu imali najlakše protivnike, onda je ždrijeb pomazio Filipa Krajinovića. Srpski tenisač nije imao nikakvih problema protiv domaćeg tenisača Tallona Griekspoora koji je dobio pozivnicu. Sa 6:4 i 6:1, Krajinović je došao do drugog kola, a za to mu je trebalo svega sat i jedna minuta.

Od ostalih mečeva izdvojimo rutinsku pobjedu sedmog nositelja Andreja Rubleva protiv Nikoloza Basilašvilija. Bilo je 6:3 i 6:2 za ruskog tenisača. Interesantno, oba seta trajala su po 28 minuta.

ATP Rotterdam, 1. kolo:
Felix Auger-Aliassime (Kanada) - Jan-Lennard Struff (Njemačka) 6:3 1:6 6:3
Alexander Bublik (Kazahstan) - Gregoire Barrere (Francuska) 6:3 (2)6:7 6:4
Karen Hačanov (Rusija) - Fabio Fognini (Italija, 5) 6:3 6:3
Nikoloz Basilašvili (Gruzija) - Andrej Rubljov (Rusija, 7) 2:6 3:6
Aljaž Bedene (Slovenija) - Benoit Paire (Francuska) 6:2 6:4
Hubert Hurkacz (Poljska) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 2) 7:6(2) 3:6 1:6
Filip Krajinović (Srbija) - Tallon Griekspoor (Nizozemska) 6:4 6:1

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!