Nogomet

Emmanuel Adebayor kao slobodan igrač potpisao za paragvajsku Olimpiju

Marjan Kreševac • srijeda, 12.02.2020.
Emmanuel Adebayor kao slobodan igrač potpisao za paragvajsku Olimpiju

Emmanuel Adebayor potpisao je kao slobodan igrač ugovor s paragvajskim klubom Olimpia. Bivšem napadaču Tottenhama i Arsenala ovo je deseti klub u bogatoj igračkoj karijeri...

Emmanuel Adebayor u prosincu 2019. godine okončao je tromjesečni angažman s turskim Kayserisporom i od tada je bio u potrazi za novim klubom. Potraga je okončana nakon potpisa za paragvajsku Olimpiju. Bit će to deseti klub u karijeri za napadača iz Toga, a najviše će se pamtiti njegovi nastupi za engleske velikane Tottenham i Arsenal.

Prelaskom u redove Olimpije Adebayor se pridružio nekadašnjem suigraču iz ere u Manchester Cityju Roqueu Santa Cruzu. Oba napadača zaigrala su za Manchester City u ljeto 2009. godine u vrijeme dok je na klupi Građana sjedio Mark Hughes i provela zajedno na travnjaku 18 mjeseci. Santa Cruz potpisao je za Olimpiju 2016. godine i vodio klub do dvije Aperture (2018. i 2019.) i jedne Clausure 2018.

Za svjetla nogometne pozornice Adebayor se izborio u redovima francuskog prvoligaša Monaca. Dobrim nastupima zaslužio je 2006. godine prelazak u redove Arsenala u kojem se zadržao tri sezone. Njegov angažman u Manchester Cityju bio je prožet i posudbama u redove Real Madrida i Tottenhama da bi konačno u 2012. godini postao punopravni član tadašnje momčadi s White Hart Lanea.

Posljednji transfer Adebayora producirao je dosta upitnika u nogometnoj populaciji, ali sam igrač iskazao je svoje oduševljenje potpisom za Olimpiju. Adebayor je u bogatoj igračkoj karijeri u kojoj je skupio 446 nastupa u četiri različite lige u kojima je nastupao upisao 161 pogodak i tome pridodao i 52 asistencije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!