Košarka

Helios prošao u polufinale Kupa, još jedan dobar nastup Konjevića

Branimir Korać • četvrtak, 13.02.2020.
Helios prošao u polufinale Kupa, još jedan dobar nastup Konjevića

Poznati su prvi polufinalisti Kupa Slovenije. U borbu za finale odlaze Primorska i Helios koji su slavili i u uzvratnim dvobojima četvrtfinala...

Nije bilo iznenađenja u uzvratnim dvobojima polufinala Kupa Slovenije. Očekivano su prednost zadržali i Primorska i Helios koji su u uzvratnim susretima na svom parketu bili bolji od Rogaške i Šentjura.

Helios je u prvoj utakmici u gostima bio bolji od Šentjura sa 67:60, a onda je slavio i u uzvratu sa 79:67. U tom drugom susretu pobjeda nije dolazila pod znak pitanja, a još manje prolaz u sljedeću rundu natjecanja.

Prvo ime susreta bio je Blaž Mahkovic koji je ubacio 25 poena, Davor Konjević za 30 minuta ubacio je 18 poena (4/6 za dva, 1/4 za tri, 7/7 slobodna) uz sedam skokova, Jure Pelko dodao je 12 poena i deset asistencija, a Krešimir Radovčić za 12 minuta ubacio je četiri poena (2/4 za dva). Kod poraženih Miloš Pešić ubacio je 17 poena dok je Jan Rebec dodao 14.

U drugom polufinalu Primorska je u ona susreta nanijela težak poraz Rogaškoj. Odličnu utakmicu odigrao je Aleksandar Lazić koji je susret završio s 26 poena i pet skokova.

Slovenski kup, četvrtfinale:
Helios Suns - Šentjur 79:67 (67:60)
Primorska - Rogaška 91:66 (82:62)

FOTO: Helios Suns/Gašper Papež

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!