Košarka

Zadrani lakoćom svladali Sonik Puntamiku i posljednji dohvatili polufinale

Jan Šneler • srijeda, 12.02.2020.
Zadrani lakoćom svladali Sonik Puntamiku i posljednji dohvatili polufinale
Foto: Pixsell

Tek je prva četvrtina susreta Zadra i Sonik Puntamike u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića bila neizvjesna, a Zadrani su do kraja susreta potvrdili da su jači protivnik i riješili pitanje pobjednika. U polufinalu igrat će protiv Splita...

Kompletirani su četvrtfinalni susreti na Final Eight turniru Kupa Krešimira Ćosića koji se održava u Zadru. U posljednjem susretu, Zadar je bez većih problema svladao Sonik Puntamiku.

Sonik Puntamika je bila konkurentna tek u prvih 10 minuta. Dobro su otvorili susret, napadački je to izgledalo prilično moćno i zaključili su tu dionicu s vodstvom 23:27. Ipak, Zadrani su se prilično brzo uozbiljili i krenuli s boljom igrom.

Nije im trebalo dugo da steknu prednost, a na odmor su otišli s lijepih +10 (55:45). U nastavku susreta, Zadar je nastavio dominirati, gostima je snaga sve više padala i bilo je jasno kako neće moći dostići favoriziranog protivnika. Sve dvojbe odavno su bile riješene i Zadar je rezultatom 99:73 došao do pobjede.

Najbolji je kod Zadra bio Martin Junaković s 19 poena, dok su Dominic Gilbert i Ivan Siriščević ubacili po 14 koševa. Kod Sonik Puntamike, Tomislav Cvitković postigao je 16 koševa.

Za Sonik Puntamiku je natjecanje završeno, dok Zadar očekuje polufinalni susret sutra u 20:30 sati. Protivnik će im biti Split. Podsjetimo još jednom kako se u drugom polufinalu sastaju Cibona i Gorica.

Kup Krešimira Ćosića, Final Eight, četvrtfinale:
Zadar - Sonik Puntamika 99:73

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!