Košarka

Split imao najlakši posao, Pula 1981 izdržala 15 minuta

Branimir Korać • srijeda, 12.02.2020.
Split imao najlakši posao, Pula 1981 izdržala 15 minuta
Foto: Pixsell

Košarkaši Splita još su jedan sudionik polufinala Kupa Krešimira Ćosića. Splićani su imali najlakši posao, oni su igrali protiv jedinog člana Prve muške lige na ovom turniru, Pule 1981, te su glatko slavili...

Split nije dopustio iznenađenje i izborio je nastup u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića. Odradila je Skelinova momčad dobar posao, ali imala je i protivnika protiv kojeg si jednostavno nije smjela dopustiti kiks. Istra 1981 ipak je drugi rang natjecanja u hrvatskoj klupskoj košarci, razlika između Splita i Istre je prilična i završilo je očekivano.

Jedno vrijeme Nicevićeva momčad se dobro držala, međutim kada je krenuo pad, Split je jednostavno preuzeo sve u svoje ruke i susret je išao samo jednim smjerom. Završilo je 43 poena razlike što pokazuje koliko je lako Split stigao do polufinala.

Sandro Nicević može biti zadovoljan s prvih 15-ak minuta. Četiri minute prije odlaska na odmor Split je još uvijek imao neuvjerljivu prednost 38:33, ali onda polako kreće odvajanje.

Do odlaska na odmor Split je napravio seriju 13:2 i već na odmoru imao visoko vodstvo. U drugo poluvrijeme ušlo se s vodstvom Splita 51:35 te je bilo jasno tko će u polufinale.

U nastavku susreta prednost je samo rasla, oba trenera promiješala su postave na parketu, a klupa Splita ipak se potvrdila dosta kvalitetnijom.

Najbolji kod Splita bili su Toni Perković s 23 poena te Antonio Vranković s 20 poena i pet skokova. Kod poraženih Matija Bilalović ubacio je 18 poena, a po deset su dodali Nikola Filić i Igor Stojanović.

Četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića:
Split - Pula 1981 107:64

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Cibona106:93Šibenka
Gorica101:82Hermes Analitica
Split107:64Pula 1981
Zadar99:73Sonik Puntamika

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!